2012. augusztus 19., vasárnap

Egy pillantás Genovára

Genova-ban tulajdonképpen csak épp hogy megálltunk, estére értünk oda (ezért  elég vacakok a képek, szürkületben már nem tud normális fotókat csinálni az én kis masinám), sétáltunk egyet a városban, vacsoráztunk (ha már Olaszországban vagyunk akkor persze pizzát), aztán örültünk, hogy pihenhettünk.

Amit mindenképpen látni szerettem volna az Kolumbusz szülőháza volt. Egy nagy téren, eléggé jellegtelenül, eldugottan áll a házikó, már ami megmaradt belőle. Igazán jobban rendben tarthatnák mind a házat, mind a környékét, ahogy láttuk ide azért minden turista eljön. A ház mögötti kis parkot  például szépen rendbe lehetne tenni, füvesíteni, padok, egy szökőkút - és máris másképp nézne ki a dolog. Ehelyett eldobált üvegek, szemét és gaz. :-(

Főként az óvárosi részen és a régi kikötőben sétáltunk egyet, de addigra már be is sötétedett. Sok szép régi, patinás épület, de a város zajos és koszos volt. Nem fogott meg a hangulata, nem lett az az "ide még visszatérek" érzés.  Mondjuk nem is baj, mert ahány helyre én már vissza akarnék térni... , nem beszélve azokról ahová legalább egyszer jó lenne eljutni :-) Na és persze soha ne mondd hogy soha, mikor jó sok éve először jártam Párizsban arra is azt mondtam, hogy nem értem mit esznek rajta az emberek. Idén meg már harmadjára jártunk ott, és feltételezem nem utoljára. :-) Na de arról majd később...


Kolumbusz szülőháza


Palazzo della Borsa

Tőzsdepalota

San Lorenzo katedrális

Egy nagy üveggömb a régi  kikötőben (Porto Antigo), talán valami múzeum vagy akvárium bejárata lehet? Már zárva volt mire odaértünk. 

4 megjegyzés:

  1. Szia,

    Mivel említetted Párizst, ezért megragadnám az alkalmat, hogy megkérdezzem, hogy tudsz-e ajánlani elfogadható minőségű és árú szállodát Párizsban.

    Előre is köszi a választ!
    Hella

    VálaszTörlés
  2. szia Hella!

    Mi most ebben voltunk:

    http://www.booking.com/hotel/fr/castexhotel.hu.html?aid=319854;label=hotel-51233-fr-zUsciWQoHE7PTtPYwHCZDwS4777477119;ws=&gclid=CKCUy7ON9bECFTFItAodyygA7A

    Jó helyen van, közel a metróhoz, a személyzet segítőkész, a szoba viszont pici és minden áthallatszott a szomszédból. Összességében nem voltam elragadtatva tőle, a képek és az értékelések alapján jobbra számítottam.
    A régebbi alkalmakra sajna már nem emlékszem hol szálltunk meg.

    Jó utat ha épp oda készültök!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! Gréti szeretne nagyon Párizsba menni. Így most ezen agyalok, hogy tudunk eljutni. :)

    Nektek is jó utat, szép időt, ha még úton vagytok!

    VálaszTörlés
  4. Erdekes, de nekem sem lopta be a szivembe magat Genova, ellenben a forro juliusi Parizs nekem anno nagyon bejott mar elsore is. Mivel Karesz viszont meg sosem jart ott, meg mi is fogjuk tiszteletunket tenni a francia fovarosban :)

    VálaszTörlés