2013. február 22., péntek

Valdelinares - síelés 2013Végre, végre, az idei síelést már élveztük is :-))

Na jó, nem mondom, hogy az előzőek nem voltak jók, nagyon is, de most volt először, hogy már nem tartottunk (annyira) attól hogy nyakunkat törjük. 
A tavalyi Sierra Nevada-i tapasztalatok után visszatértünk oda, ahol az első évben voltunk, a Sierra de Gúdar sípályáira.  Olcsóbb és a mi sítudásunkhoz tökéletes. Van külön szánkópálya is bár azt nem próbáltuk és kisgyerekeseknek jól jöhet a Jardín de nieve nevezetű gyerekmegőrző, ahol elszórakoztatják a kicsiket míg a felnőttek síelnek. 

A gyerekek mentek mint  a golyó, mi meg próbáltuk tartani az iramot. :-)Valdelinares-ben szálltunk meg, ami az 1692 m-es tengerszint feletti magasságával Spanyolország legmagasabban fekvő települése. Kicsi, hangulatos falucska, de fel kell készülni, mert sem bolt, sem benzinkút, nem hogy bankautomata... 
Pár percre voltunk csak a sípályáktól. (térkép, árak, infók a linkre kattintva). A szezon december elejétől a Semana Santaig (Húsvétig) tart.


Gyönyörő időnk volt, szélcsend és 5-8 fok, már szinte meleg is. 
A lényeg, hogy volt HÓ, a csajoknak ez a pár nap jelenti a telet az évben. (Itt felénk most is 15-20 fok és többnyire napsütés, bár viszonylag szeles az idő.)

2 megjegyzés:

  1. Jó kis sielés lehetett :)) Nagyon ügyesek a lányok, hogy igy sielnek már :))) És hangulatos ez a kis falucska is, bar tényleg eléggé a világ vége :) Azért Nektek jó, hogy van hó es hideg is, de ha visszamentek a völgybe, akkor megint meleg van :))))
    Szép hétvégét :) Orsi

    VálaszTörlés
  2. nagyon jó fotók s örülök, h a tavalyihoz képest ez ilyen jól sikerült!!!

    VálaszTörlés