2013. április 17., szerda

Ki a szabadba!


Itt szinte mindig jó idő van, utoljára ősszel volt egy vacak esős 6 hetünk, azóta viszont kiszáradt minden, alig pár csepp esett még tavasszal. Így aztán igyekszem kiterelni a csajokat a jó levegőre (ami itt tényleg tiszta, sós tengeri levegő :-) )

A tavaszi szünet egyéb pillanatairól kimaradt képek vegyesen:

-Voltunk a Río Seco völgyében egy kicsit túrázni és kincset keresni: 
(angolul egy tök jó információs oldal itt)

(A río seco száraz folyót jelent. Egyszer megkérdeztük egy ismerősünket, hogy miért ez a neve, talán egy régi kiszáradt folyó medrét nevezték el így? Azt a választ kaptuk, hogy nem száradt az ki, csak a víz bent van a föld alatt ... hmmm... nagyon trükkös :-)))) ) 
Egyébként ez valóban egy 19 km hosszú kiszáradt folyómeder, ami az esőzések alkalmával szokott csak rövid időre vízzel megtelni. Természetvédelmi terület, nagyon sok költözőmadár pihenőhelye és rajtuk kívül is sok védett növény és állat élőhelye. 







- Kincskeresős találkozóra is elmentünk, bár Csengét sokkal jobban vonzotta a tenger mint a társaság, így egy rövid beszélgetés után mi a parton kötöttünk ki. A tengerbe még csak térdig ment bele, mert attól, hogy a levegő már meleg (sőt, már meg is pirított minket a nap), a víz még nem nekünk való.

Geocaching fun-ok  - strandpapucsban mi, akik elsősorban a playara készültünk :-)

Március végén - ma csak kettesben


- Mivel meleg volt sokat sétáltunk a parton, játszottak a csajok a homokban



Húsvétre készült homokszobor
A környéken is voltak még felfedezetlen területek:

mindegy hová, csak másszunk felfelé

de azért sík terepen is jó, csak menjünk

papagájok

ilyen a papagájfészek  - alul kijárattal


4 megjegyzés:

  1. Nálatok idén február-márciusban egyáltalán nem esett az eső?? Képzeld itt még hó is volt Benalmadena-n, igaz, igaz, mi akkor még nem voltunk. De eső volt bőven, minden zöld, legelnek a tehenek :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon minimálisat, pár nap eső volt de az sem a szokásos zuhé. Még várom a rendes tavaszi égszakadást az ablakpucolás előtt :-)

      Törlés
    2. Nagyon minimálisat, pár nap eső volt de az sem a szokásos zuhé. Még várom a rendes tavaszi égszakadást az ablakpucolás előtt :-)

      Törlés
  2. Kedves Ditke,
    szeretném felvenni Veled a kapcsolatot, egy kis helyismeretet igénylő információra lenne szükségem (atópiás dermatitis-hez sóterápiás kezelést keresek, de nem sikerül angolul kommunikáló kontaktot találni). Ha időd engedi, kérlek, írj nekem a jalek18 kukac yahoo.com címre.
    köszönöm, Alexandra

    VálaszTörlés