2021. január 1., péntek

2021... újnak új, de jobb lesz...?

 

Nem tudom ki kívánta 2020-at, de megtenné, hogy idén inkább nem kíván semmit? Kösz...


Komolyra fordítva, nekünk még igazán szerencsénk volt: mindkettőnknek megvan a munkája, a fizetése, a gyerekeknek ez egy lógós, laza év a suliban, nincs tétje, nincsenek vizsgák, jegyek, úgyhogy nem kell aggódni hogy bezárják-e a sulikat, milyen az online oktatás... Mindenki egészséges, a Covid is elkerült minket, úgyhogy panaszkodni semmi okom. Persze a karantén, a korlátozások mindenkire hatnak, mi sem tudtunk utazni, nem találkoztunk a családdal, de azt hiszem jelen helyzetben ez legyen a legnagyobb bajunk. 

A szilveszter társasjátékozással, kirakózással, filmnézéssel telt, éjfélkor, megtartva a Spanyolországban felvett szokást, megettük a 12 szem szőlőt, koccintottunk egy pohár pezsgővel, hajnal 2 körül pedig már aludtunk is. 

Az újévi fogadalmakról már rég leszoktam, úgysem tattom meg... tavaly azért, mondjuk úgy, hogy kitűztem azt a célt, hogy idénre 5 kg-t fogyok. Ma reggel megmértem magam, már csak 7 kg kell leadnom, és kész... Legyen ez az idei fogadalmam... :-) mondjuk a diétával mindenképpen várni kell míg elfogy a sok ünnepi maradék, nem kell itt semmit túlzásba vinni... :-) 

Futásban is jó lenne visszaküzdenem magam a félmaratoni szintre. Nem az idő érdekel, csak tudjam megint megcsinálni- februárban a síelés után a járás is csak bicegve, tédrögzítővel ment, és a bokám még nyár végén is fájt, ha futni próbáltam. Mostanra egészen megjavult, és mivel most a síelésre sincs lehetőség, még az is lehet, hogy idén egyben maradok :-)

A Brexiten is túl vagyunk, ha a Covidnak is vége lesz, már el sem tudom képzelni, miről írnak majd az újságok... 

Azt hiszem ennyi elég is évkezdésre, keddtől megint dolgozom, ráadásul brutálisan berobbant a járvány a karácsonyi rokonlátogatások miatt (úgyhigy van miről cikkezni, megnyugodtam), a tesztcentrumok a teljesítőképesség határán, a rendelőkben megint izzanak a vonalak... tavasszal még mindenki nagyon szépen betartotta a javaslatokat, a konyhaablakból integetett a nagyi a családnak, alig volt ember az utcákon. Most egész novemberben lezárások voltak, de már így is sokkal nagyobb volt a forgalom, karácsonyra meg mindenki megőrült és jött-ment családlátogatni. Két hét alatt több mint 30 ezren Angliából, behurcolva az új variánst. Meg is lett az eredménye. Most persze kérik a tesztet, jelentik a táppénzt a munkahelyen, a többség nyilván fiatal és enyhe tünetekkel megússza. Aki meg rosszabbul van az megy a kórházba. Arra meg senki nem gondol, mekkora terhet rónak ezzel a bevásárlóközpontban tülekedéssel, kartácsonyi vacsorával az egészségügyi dolgozókra, nekem minden tesztet online, egyesével kell megigényelni, a kórházakban megint halasztanak mindent ami nem életmentés, ennek is meg lesz a következménye. És amíg tavasszal mindenki nagyon megértő volt, most mindenki reklamál, hogy mikor lesz már meg az az ultrahang, a tükrözés, a műtét... Á, mindegy, hiába minden, senkit nem érdekel. Várjuk a csodát meg a vakcina hatását.Addig is BÚÉK! 

                                                                         2 megjegyzés:

  1. Fel a fejjel! Reménykedjünk, hogy mégis csak jobbra változik minden a vakcinával. Én bizakodó vagyok. BÚÉK!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés