2012. szeptember 24., hétfő

Prágai séta


Prága régi kedves városkám, először Szonja mutatta meg nekünk, aki akkor még itt élt. És tulajdonképpen ez volt a csajok első külföldi útja, mert kb. 8 hetes terhes voltam mikor itt jártunk velük. :-) Most ugyan csak egy rövid időre álltunk meg útközben, jól esett sétálni a Károly hídon (ami most is, mint mindig, dugig volt emberekkel)

Nevét IV.Károly német-római császárról kapta, aki maga helyezte el a híd alapkövét. Átsétálva 30 szobor néz ránk , állítólag a világon ez a legtöbb szoborral díszített híd. 

A Károly-híd


Nepomuki Szent János - a félkész hídról dobták a vízbe mert nem árulta el IV. Vencel feleségének gyónási titkát. Szó szerint a sírig őrizte a titkot. A legenda szerint ha megérintjük a csillagokat , teljesül egy kívánságunk - úgy tűnik igen sokan kívánnak, fényesre van sikálva 

Megkerestük a John Lennon falat , ahol képtelenség fényképezni mert folyamatosan tele volt turistákkal. Mi épp egy vietnámi csoportba botlottunk, akik végül megszántak és hagytak kettőt kattintani minket is, különben még este is ott állhattunk volna a sorunkra várva...3 megjegyzés:

 1. Jó kis vegyes-mix blog :-) lesz mit visszabogarásznom, ha az időm engedi. Szép fotók és a lányaid is nagyon helyesek! (nekem az utazós mellett van a müncheni blogom is, az ilyen vegyesvágott, mint a tied, de azt éppen nem nagyon irogatom már.) Engem a munkád érdekelne, remélem, találok arról is bejegyzést, mert volt szerencsém otthon is nővérként dolgozni és amikor olvastam a bemutatkozód, arra gondoltam, hogy igen, otthon még mindig menthetetlen az eü és hogy azért külföldön mennyire más...te vajon miket írsz róla. üdv, Flögi

  VálaszTörlés
 2. Igen, néha beleolvasok abba a blogba is, bár főleg az utazás érdekel, gyönyörű helyeken jártok!
  Remélem egyszer mi is eljutunk ezekre.
  A munkáról nem sokat írtam, de tény, hogy eszemben sincs hazamenni, összehasonlíthatatlanok a körülmények.
  A régebbi blogban (www.bodnarcsalad.blog.hu) az elején írtam a kórházról és kicsit a munkakezdésről is.

  VálaszTörlés