2012. november 25., vasárnap

Tanévkezdés 2012


Jó, tudom, lassan a félévi biziket osztják és meg még most jutottam el ide, hogy feltegyem a a szeptemberi első napos képet, de azért szeretném megőrizni az utókor számára, meg már a nagyik is nagyon várták :-)

Íme, ilyenek voltak idén az első napon az iskolában:

kicsit foghíjas művigyor :-)


(Egyenruha van, sok változatosság nincs, de a csajok mégiscsak egy évvel öregebb nagy másodikosok (P2) lettek :-) )

A Monster High őrületnek megfelelően zombis iskolatáska, tolltartó, tízórais csomag, ceruzakészlet...

Ezekkel a Monster High babákkal kapcsolatban végképp igaz az a közhely, hogy "előbb elveim voltak aztán meg gyerekeim lettek". Én még pár évvel ezelőtt is meg voltam győződve róla, hogy na én aztán ilyet az én gyerekemnek soha... Mikor talán két évvel ezelőtt karácsonykor megjelentek az első ilyen babák a boltokban, még néztük is, hogy milyen beteg az aki kitalálta, de az is aki ilyet vesz a gyerekének. 
(Aki nem tudná, ezek zombi, halottaiból feltámadt lányok, Barbi-jellegű babának álcázva, némelyiknek kék a feje az asfixiától...)
Most már azt mondom, hogy én voltam a hülye, hogy akkor nem halmoztam fel egy komolyabb készletet, akkor még akciós volt mert a kutyának se kellett, most meg aranyáron is szinte hiánycikk. Tavasszal ugyanis beindult a matrica és kártyagyűjtő őrület, csere-bere, azóta pedig gyakorlatilag mindent elárasztott ez a motívum. Természetesen a lányaimnak is ez kellett, minél több annál jobb. Most aztán akasztgathatunk mindenféle csüllöngőt a táskájukra, mert persze a másik tucatnyi kislánynak is ugyanilyen van. Akinek meg nem ugyanilyen annak hasonló. De hogy Hercegnős táskával menni már "ciki", az tény.... 

Amúgy a babák szerintem kifejezetten szép arcú, csinos lények, csak ne állna ki a csavar a nyakából vagy ne hagyná el menet közben a fél karját ami csak úgy "lájtosan" volt odafércelve az amúgy oszladozó törzséhez...

4 megjegyzés:

  1. Ez nálunk kimaradt, bár van más őrület, mint mindenhol :-) Bizonyos elveimet azonban a gyerekek születésével is sikerült megtartanom, ha nem is könnyen ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizonyos elveimet nekem is. Főleg azokat amiknek nincs közük a gyerekneveléshez :-)

      Törlés
    2. De az nem olyan nagy kunszt :-)

      Törlés
    3. Bocs, megint Linda - de Enikő vagyok :-))

      Törlés