2012. december 19., szerda

Nekem 8


A Monster High babák mellett a mérges madarak is nagyon népszerűek mostanában, a szülinapjukra Angry Birds tortát kértek a csajok. Önkritikám az van, szóval beláttam, hogy tortakészítésben van még mit tanulnom, de feladni semmit sem szoktam, így ha a gyereknek madaras torta kell hát lesz madaras torta és kész. :-)

A neten keresgettem ötleteket, hogyan lehetne a legegyszerűbben megvalósítani, aztán ott találtam egy nekem igen tetszőt, sőt, tovább egyszerűsítve már én is megvalósíthatónak láttam. És biztos voltam benne, hogy a lányoknak is elnyeri a tetszését. Ráadásul végül a torta egyben az ajándékuk is lett, mivel a "feltéttel" utána még játszani is lehet.



Tulajdonképpen egy piskótát sütöttem, amit vaníliás krémmel töltöttem meg, majd minden krémrétegre egy réteg turmixolt málna került. Kívülről pedig zöldre színezett tejszínhabban vontam be. 
Az utolsó morzsáig elfogyott, úgyhogy azt hiszem finom volt :-)


a maradék krémet pedig poharakba töltöttem és eperrel díszítettem


Vettünk két Angry Birds társast és abból  állítottuk fel az építményt és a figurákat a torta tetejére. A lányok pedig szép sorban lecsúzlizták őket. (Nem, amúgy nem játszunk ám az étellel ... de ez különleges alkalom, nem igaz? )
Könnyű, a többi tortához képest gyorsan elkészíthető és tuti siker. :-)




kilövésre készen

céloz és ...

maximális pont :-)

(Volt a barátokkal is szülinapi buli, amit az utolsó pillanatban elmosott az eső így kutyafuttában áttettünk a BK-be, bár a gyerekeknek mindegy volt hogy hol, csak legyen. :-) A tortára dísznek playmobil figurákat vettünk (itt marcipánból nem lehet kapni), úgyhogy idén minden tortadísz egyben ajándék is volt.





Hihetetlen, 8 évesek lettek.


 

4 megjegyzés:

  1. A szándék a fontos, tudod ;-) Amúgy tök jó lett szerintem, én is inkább magam csinálom, a gyerekek jobban szeretik! :-)

    VálaszTörlés
  2. Tök jó, ötletes a torta! :)
    Boldog szülinapot nekik!

    VálaszTörlés
  3. Boldog szülinapot a lányoknak!!!! Szerintem nagyon ötletes a torta és szerintem is, a gyerekeknek még nem az számít, hogy mindenben tökéletes legyen, látszik a lányokon, hogy mennyire tetszett nekik a torta :)))
    Mentek haza Karácsonykor? Boldog ünnepeket Nektek!!! Orsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem utazunk, dolgozunk...
      Köszönjük szépen, nektek is kellemes ünnepeket!

      Törlés