2013. január 31., csütörtök

Playa de Los Muertos


A Cabo de Gata nemzeti park másik végén található az egyesek által Spanyolország egyik legszebbnek tartott tengerpartja , a Playa de Los Muertos (a holtak strandja). Carbonerastól pár km-re található.  A legszebb jelzőben nem vagyok biztos (merthogy nekem mindegyik szép), de tény, hogy ne hagyjátok ki ha erre jártok. :-) (Bár akit zavar a nudizmus az inkább csak szezonon kívül látogasson ide, mert eddig még minden prospektusban, honlapon meg volt említve hogy eldugottsága miatt közkedvelt nudista fürdőhely.)

A terület félsivatagos, talaja vulkanikus, ezért egyes helyeken szinte feketék a kövek. 1.1 km hosszan terül el a nagy sziklák között, apró kavicsos partja és türkiz színű, kristálytiszta vize még így tél közepén is annyira csábított, hogy nem tudtam kihagyni, hogy ne mártózzak meg benne. :-)

A neve onnan ered, hogy a tenger itt dobta partra a hajótöröttek, kalózok hulláit. (Ilyen terület egyébként minden partszakaszon van, itt nálunk ez a Playa de Náufragos (Hajótöröttek strandja) névre hallgat.)
Amilyen barátságtalan a név, olyan hangulatos, meghitt a hely maga. Minket magával ragadott a varázsa, biztos, hogy még visszajövünk, majd nyáron, gyerekkel, és persze búvárszemüveggel, mert ebben a gyönyörű tiszta vízben biztos sok szépséget láthatunk majd. 

A legjellegzetesebb kép, a többiektől különálló szikla

és ugyanez élőben

A parkolótól kicsit nehézkes a lejutás, de megéri a fáradtságot







türkiz és kristálytiszta - :-)

És ugyan decemberben otthon ez nem megszokott, de itt ilyenkor is virágba borul a természet :-)
Mondtam már, hogy imádok itt élni?  :-)

kaktuszimádó :-)

levendulamező




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése