2013. október 27., vasárnap

Kincsvadászat Rennes le Chateau - ban


Mikor terveztük az utat, tartottunk tőle, hogy a gyerekek hamar ráunnak majd a várakra és templomokra, és nem fognak nekik tetszeni a helyek amiket mi szerettünk volna megnézni. Mivel itt lakunk a tengerparton, nem igazán vonz minket egy másik tengerparti nyaralás. Emlékszem, Magyarországról alig vártuk, hogy egy hétre eljussunk Tunéziába és ki sem mozdultunk a szálloda-medence-tengerpart bűvköréből. Igaz, akkor a lányok még csak 2-3 évesek voltak, nem is nagyon lehetett volna mást kezdeni velük.

Hogy ne csalódjanak, készültünk némi meglepetéssel, elrejett kincsekkel,  de a valóság minden reményünket felülmúlta.

A lányok zseblámpával, prospektusokkal felszerelkezve vágtak neki az útnak.
Ha a kincset elrejtette valaki, azt meg is lehet találni. Nem ismernek lehetetlent. :-)


A Rennes le Chateau -i templomból indultunk, itt elmeséltük a lányoknak a történetet, felhívtuk a figyelmüket néhány fontos jelre, aztán övéké volt a terep. Első nap még csak szét akartunk nézni, úgy terveztük, hogy majd az összes jelet felfedezve, abból összerakjuk a megfejtést, és ha kész a kirakós játék akkor annak alapján rábukknunk a kincsre. 

Vajon nincs alatta?
Az egyik "drágakövet" egyébként úgy találták meg, hogy figyelték, hová néz az ördög: szemben vele, a falban a lambéria alatt volt elrejtveminden lyukba bekukkantottak - és kivételesen még a pókhálótól sem visítottak :-)

A templomban a lányok szó szerint minden követ megmozgattak, még a felbomlott lambérialécek alá is benéztek. A Mi legnagyobb meglepetésünkre még találtak is kincseket: különböző színes köveket. Több se kellett, egész héten át vitte őket a lelkesedés, mi pedig találgattunk: ha mi nem rejtettünk itt el semmit, akkor vajon valaki másnak is hasonló tervei voltak és az ő kincseiket sikerült levadásznunk? Ez esetben ezúton kérünk elnézést... 

A bő egy héten át tartó nyomozás végén a nyomok a templomkertbe vezettek:


Nézd csak, ez az!!

Apa, segíts, húzzuk el , itt lesz alatta!

Mindjárt megvan!

Tényleg megtaláltuk
kincses ládika

drágakövek, gyűrűk, kulcsok, keresztes lovagok titkos naplója,
- és egy régi prospektus fontos infókkal ;-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése