2014. január 30., csütörtök

Karácsony 2013A Télapó idén is jól megpakolt szánnal érkezett, a lányok pedig még mindig töretlen hittel várták.
Persze mivel már 9 évesek, lassan illene őket bevezetni a felnőttek világába, mert azt sem akarom, hogy aztán nagyot csalódjanak hirtelen, de mégsem fogok eléjük állni és megölni a Télapót...

Így jött az ötlet, hogy Eszti barátnőmék segítségével (akinek ezúton is ezer köszönet) kaptunk egy levelet a Télapótól. Mivel már nagyok, beavatta őket egy titokba: a Télapónak sok-sok kisgyereket kell meglátogatni, ők pedig lassan felnőnek (azt pedig már eddig is tudták, hogy a felnőttek egymást ajándékozzák meg), így a Télapó megkért minket, hogy mostantól mi is vegyünk ajándékot a gyerekeknek, ezáltal segítsük az ő munkáját. Nem véletlenül kellett Eszti segítségét kérni: a lányok jól átvizsgálták még a borítékot, bélyeget is, fontos, hogy ne a helyi postabélyegző legyen rajta. :-) A svéd pecsét pedig bejött, azért a finn és svéd között már nincs nagy különbség, legalábbis számukra. Amúgy is úgy tudják, hogy Eszti a Télapó szomszédjában lakik :-)

Persze a levélen felbuzdulva, hogy ők már nagyok, gyorsan elszaladtak és ők is vettek nekünk ajándékot amit gondosan becsomagoltak és alig várták hogy a fa alá rejthessék. 

Aztán annak hagyománya szerint este elmentünk sétálni és izgatottan vártuk hogy mire visszaérünk vajon járt-e a Télapó. Ezt persze egyre nehezebb megszervezni hogy ne legyen feltűnő, hiszen egyre nagyobbak és szemfülesebbek, de minden a tervek szerint zajlott. :-) Akárcsak a mesékben :-) (A Karácsony Artúr jutott az eszembe róla :-) )


Ez egy nagyon érdekes nyaklánc: a dobozban egy igazi kagyló van konzervdobozban , azt kell felnyitni, abban van egy gyöngy amit bele kell tenni a nyakláncon levő foglaltba.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése