2014. augusztus 7., csütörtök

A párizsi Disneyland


Reggel esősen indult a nap. Pontosabban borongósan, amikor az ember folyton az internetet eget lesi, hogy hogy mikor kell nyitni az ernyőt.
Nagyon gondolkodtunk, hogy mit csináljunk. A kastély, amit meg akartunk mutatni nekik, nem volt más mint a Csipkerózsika kastélya, Disneyland-ben. Ahová bizony igen borsos a belépő és esőben nem nagy élvezet vidámparkozni... Pont ezért nem is mondtuk nekik előre, hogy ne követeljék rajtunk a programot.
(Ugye mindenkinek ismerős az "De anyaaaa, megígérteeeed" című többfelvonásos dráma?)

Aztán mivel a meteorológusok az óránkénti előrejelzésben azt mondták, hogy hol esik, hol meg nem, úgy döntöttünk, hogy ha már ők sem képesek eldönteni, hogy mi van, hát vágjunk bele.

A lányok kicsit álmosan, olyan közepes izgatottsággal keltek, hogy valami kastélylátogatás lesz. Szerencsére nem nagyon figyelték az út menti táblákat, meg olyan nagyon nincs is túlreklámozva, így mikor odaértünk, úgy kellett rájuk szólni, hogy nyissák már ki a szemüket, hiszen már előttünk a cél.
Na lett is szemeknek nagy elkerekedése, majd hitetlenkedve néztek ránk: Csak nem Disneylandbe jöttünk?
Egy percig el is bizonytalanodtunk, hogy hát mi van, melléfogtunk és az én gyerekeim nem is akartak ide jönni?? (bevallom valami visítást, örömkitörést vártam) De aztán szerencsére kiderült, hogy csak annyira meglepődtek, mivel nem erre számítottak, hogy szó szerint elállt a szavuk :-) , az örömködés később nem maradt el. :-))



Mivel Párizsról már fél éve áradoznak, de Disneylandet egyszer sem hozták szóba így megkérdeztem, tudták-e egyáltalán, hogy itt is van egy belőle. Nos igen, de mint kiderült, nem jutott eszükbe hogy ide is jöhetnénk, annyira az Eiffel-toronnyal voltak elfoglalva. :-)

Kérem szépen annak ellenére, hogy én csak a gyerekek miatt jöttem ide és meg voltam róla győződve, hogy ez is csak egy vidámpark, be kell vallanom, hogy nagyon jól éreztem magam, kellemesen csalódtam és tényleg a legkisebbektől a szülőkig mindenkinek van mit csinálnia, szórakoztató és igényesen kialakított hely. Simán rá lehet 2 napot is szánni, mi este elég későig maradtunk, de így sem fért bele minden. Óriási, pláne a kombinált belépővel ami mind a két parkba érvényes. (Szerintem érdemes ezt venni, én azt hittem hogy a Disney studios inkább csak a filmforgatásokról szóló kiállítás és bemutatók, de nem, az is ugyanolyan vidámpark, és tényleg nem tudtuk eldönteni melyik volt a jobb rész. Az egész, együtt! :-)
Igaz, voltak helyek ahol többször is végigmentünk, felültünk, és hát olyan is ami nem annyira érdekelt minket, így összességében láttuk és kipróbáltuk amit akartunk, a hatás pedig nem maradt el.





Az időjárással is viszonylag szerencsénk volt, reggel pár órán át szemerkélt/esett, de kezdtük egy vonatozással a park körül, és voltak fedett helyen levő játékok is bőven, így nem áztunk el. Később pedig kisütött a nap és egész délután nagyon jó időnk volt.


Hülyéskedtünk a boltokban míg esett

rettenthetetlen cowgirl

ha kellett ernyővel, de jól szórakoztunk

egy szuper kísértetház


megvan a magyar? :-)
Volt egy hullámvasút, ahova csak 140 cm magasság felett engednek felülni. Pepének kb 2 cm hiányzik ehhez, és pont a nyaralás előtt voltunk Benidormban a Terra Miticaban és majdnem kicsordult a könny a szeméből hogy ő nem ülhetett fel és Csenge igen. 
Úgyhogy ide már felkészülten érkeztünk: magasszárú tornacipő és egy gombócba gyúrt zokni a sarka alatt megtette a hatását: éppen átcsusszant az ellenőrzésen. Tudom, felelősségteljes szülő módjára viselkedtem, de ez a két centi már nem hiszem, hogy annyira sokat jelentett volna biztonsági szempontból, de annyira boldoggá tette Pepét. 

magasságmérés - felengednek vajon?


kalózhajó


 
a sárkány barlangjában

Jack Sparrow utánzat :-)

és a csajos alteregója

itt készült a Csipkerózsika üvegcipője is :-)

A főzőcskézős patkány étterme

szökőkút pezsgővel


ez egy új 3D-s szemüvegben gyakorlatilag 5 D-s mozi, csak nem székekben hanem egy kis egérautóban ülünk ami mozog velünk, és végigmegyünk a film jelenetein, mintha mi volnánk az egerek. A legtutibb a konyha mikor begyújtják fölöttünk a sütőt :-)

sikolymérő - természetesen kipróbálták, visítani, na azt tudnak :-)

az én kedvencem, Mike Wasowski

Csajok Csodaországban



Búcsúzóul a lányok már azt kérdezték mikor megyünk legközelebb... Na persze :-)

Az a bizonyos Csipkerózsika kastély 

A nap végén szavazást tartottunk, hogy kinek mi tetszett a legjobban és meg kell állapítanom, hogy egyezik az ízlésünk :-)

Nem tudom, hogy az eső mennyiben befolyásolta a látogatók számát, gondolom sokan úgy voltak vele mint mi, hogy ha már itt vannak, netán előre megvették a jegyeket, akkor már bejönnek, szóval elég sokan voltak. Szerencsére a sorban állási idő még pont a tűréshatáromon belül volt, volt ahol fél órát is álltunk, de nem ez volt a jellemző, a legtöbb helyre pár percen belül bejutottunk. 
Adiós - o hasta luego? :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése