2014. július 12., szombat

Párizs - ami a gyerekekkel egy napba belefért


Párizs következett nappali fényben. Jó meleget sikerült kifogni, talán sok is volt egy városnéző naphoz, bár akkor még nem tudtuk, hogy vissza fogjuk még sírni a napsugarakat...

Természetesen a toronnyal kezdtünk, szerencsére elég rövid sorban állás után sikerült feljutnunk. 







A torony után a Szajnán folytattuk egy kis hajókázással. Lehet olyan jegyet kapni amivel fel-le szállva körbe lehet járni a nagyobb nevezetességeket. Mivel a lányok tuti nem bírták volna a gyaloglást e mellett döntöttünk. 


Az első megállónk a Notre Dame volt. Útközben felelevenítettük a regényből készült Disney filmet amit már ismertek (persze elég jól elferdítették az eredeti történetet, de gyerekmesének azért megteszi, majd ha nagyobbak lesznek remélem úgyis elolvassák a könyvet is). Menet közben kiderült, hogy ismerik Delannoy filmjét is, Gina Lollobrigida-val, néha meglepődöm miket néznek a lányaim :-)




Elképzeltük, hogyan ugrált Quasimodo a harangok között, hogyan menekült Esmeralda a templomba, vajon hol bujkálhatott... ugyan fel lehet menni a harangok közé, az emeletről közelről láthatók a vízköpők, de ezt most kihagytuk, emlékszem, jó sok lépcsőt kell megmászni, és a gyerekek nagyon elfáradtak volna. 

Zero point - a székesegyház előtt , mindig aprópénzzel van teledobálva, mindenféle országból
Kíváncsi vagyok ki viszi haza esténként :-)
Érdekes lenne megnézni, hány nap alatt gyűlne össze a világ összes fizetőeszköze...


Aztán tovább hajóztunk ...



következő megállónk a Louvre volt.
Itt az üvegpiramist akartuk megnézni, amit a Da Vinci kódból ismertek a lányok.
Igen, a meglátogatott helyeket többnyire filmekhez kötöttük, így ha már látták valahol, jobban tudták kötni ehhez és jobban érdekelte őket. Mióta tudták, hogy a nyáron Párizsba megyünk ilyen szemmel nézték a filmeket is, és elképzelték milyen lesz ha ők is ott fognak járni azokon a helyeken. 


Lementünk a múzeum alsó szintjére megnézni az összefordított piramisokat



 Végigsétáltunk a Tuileriak kertjén, a lányok kavicsokat gyűjtöttek, én pedig egyszerűen élveztem a napsütést, a gyönyörű parkot, és hogy megint itt lehetek. A sok évvel ezelőtti első negatív benyomásom után szép lassan megszeretem a várost :-)



A következő megállónál ismét hajóra szálltunk és visszatértünk az Eiffel-toronyhoz. 

Mindannyian elfáradtunk, így a többi tervezett programot inkább máskorra hagytuk


Újra vetettünk egy búcsúpillantást az "Öreg Hölgy"-re és hazaballagtunk. 






 a fáradtságtól már kettőt láttunk???
A másnapi programról pedig csak annyit árultunk el a lányoknak, hogy egy kastélyt fogunk megnézni ;-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése