2015. január 1., csütörtök

Halloween-i jelmezesdi 2014



Mivel jócskán el vagyok maradva a tavalyi év történéseivel, gyorsan igyekszem pótolni ezen a pár szabadnapomon.

Ott hagytam abba, hogy október végén ismét eljött a Halloween, amit a csajok minden évben nagyon várnak. És bár itt nincs hagyománya az utcai cukorkagyűjtögetésnek, azért az iskolába jelmezben lehet menni , sőt, a tanárok is mind be vannak öltözve, csak képzeljétek el azt a tanórát amit egy vámpír tart zombiknak és szellemeknek :-) 

osztálykép 

Nos, jelmez tekintetében idén egyedi ötleteik voltak, jól megdolgoztatva minket szülőket :-)

Petra tavaly vámpír volt, és még a londoni Dungeon-ből hoztam is neki jó kis "vérátömlesztést", amit végül mégsem vitt magával. Én ki is dobtam a zacskót (eredetileg piros tusfürdő volt benne), erre most kitalálta, hogy mégiscsak kellene az neki. 
Idén zombi lett akit csak a vér tart életben, Csenge pedig feltámadt múmia.

Reggel korán kellett kelni, hogy időre elkészüljünk, de ilyenkor persze senki sem reklamál :-)

Mind a kettőt kisminkeltük, Csengét jól bebugyoláltuk kötszerrel, Petrát pedig lefröcsköltem vérrel és bekötöttük a transzfúziót. Ehhez előző este a sima infúziós zacsit kiürítettünk, feltöltöttük piros szörppel. Az iskolatáska kerekes húzójához egy seprűnyelet erősítettünk, körbetekertük kötszerrel, ez lett az infúziós állvány, így könnyen magával tudta vinni, órán pedig a pad mellé állíthatta. A branült úgy ragasztottuk fel hogy könnyen le- fel tudja magának rakni, így ha mégsem akarta magával húzni a szerelékét akkor sem volt gond. 

múmia és zombi

rémisztőek is tudunk ám lenni!
(észrevettétek, hogy még a vizesüvegük is múmiának öltözött? ;-) )



Az náluk a szokás, hogy az alsós osztályokat a felsősök zsűrizik. Néhány felsősből álló csapat előtt végigvonulnak a kicsik, ők pedig szavaznak és kiválasztják, hogy melyik jelmez nyeri idén a díjat. A csajok taroltak, mind a ketten nyertek, pedig állítólag a nagyok nem is tudták, hogy ők testvérek. Mondjuk a többség boltban vásárolt jelmezben érkezik, így gondolom kiszúrták, hogy ezek sk. készültek, és értékelték az erőfeszítést. A lányok nagyon büszkék voltak, azóta is a hűtőn van az oklevelük. 



Halloweenhez közel esik a szülinapjuk is. Mivel én nem szeretem a "becsődítünk x gyereket az ugrálóvárba aztán ha letelt a szükséges néhány óra mindenki mehet haza" típusú zsúrokat, (ráadásul ilyenkor többnyire jönnek a szülők is akikkel addig jópofizni kell, én meg abban nagyon nem vagyok jó...).  
Ráadásul novemberben már hűvös is van, kültéri bulit nem lehet szervezni... 

Na szóval kitaláltuk, hogy legyen nekik halloween party-juk, szülinapi helyett. Volt is lelkesedés :-)
Elkészítettük a meghívókat, feldíszítettük a házat, ők kiválasztották a netről hogy milyen kajákat szeretnének én meg igyekeztem azokat megvalósítani. Aztán már csak vártuk a vendégeket. :-)

meghívók

A bejárati ajtónk. Azért tartottam tőle, hogy a kutya leráncigálja, de kivételesen jó kislány volt. 

urna, hamvakka
Svédasztal a teraszon: tzatziki mártogatós, belőle virsli ujjak nyúlnak segítségért - gumicukor pókok hálójukban - virsli-múmiák ketchuppal - salátalevelek gumicukor kukacokkal és vér-bólé. Ja, és rókázó tök :-)
A gumicukrokat is mi csináltuk, hátul ott az a fél szemű koponya tulajdonképpen egy játék, annak a segítségével készültek. 

Ez egy sonkával-sajttal töltött pók akart lenni, bár eléggé kövérre sikeredett. Az a lényeg, hogy finom volt és mind elfogyott. 

banya-ujjak,  mandarin-tökök, banán-szellemek, fehércsokis minyon szellemek, gumicukor pók és spagettivel töltött parikák (nem látszik, de úgy voltak kifaragva mint a töklámpás, szemekkel és foghíjas szájjal, a spagetti pedig mint a kukacok, kilógott a lyukakból) 


Este kezdődött, hogy már sötét legyen. Kerti partival indult, kint két csapatra osztottuk őket és pontszerzős játékokat játszottak, aztán bent folytattuk eleinte viszonylag szervezetten, aztán mikor kifogytam az ötletekből akkor indult a spontán ereszd-el-a-hajamat. :-)

pókhálót szőttem a terasz oszlopai közé, Zsolti pedig egy villogó biciklilámpából szerkesztett pókot a közepébe



Náluk az egymásnál alvás nem ritkaság, évek óta szinte minden hónapban van hogy itt alszik egy-két gyerek, vagy ők mennek valahová, így ez a party is másnap délig tartott. Persze ez limitálta a létszámot, ágyat és ágyneműt kellett biztosítani mindenkinek. Mondjuk így is olyan hangzavar volt, hogy tudta az egész negyed, hogy buli van nálunk...

Azért elég nagy meló volt, de megérte :-)

4 megjegyzés:

  1. Jajj, nagyon jó a jelmez, és a menü is tetszik! Jó sok szervezést igényel egy ilyen parti. Anno egyszer mi is csináltunk egy Halloween-eset. De a te kajáid szebbek!!! Irj majd arról is, hogy áll a továbbképzésed! :-) Végeztél már vele?

    VálaszTörlés
  2. Köszi, tényleg nagy meló volt, de megérte. :-)

    Sajna az a továbbképzés 4 év és még a felén sem vagyok túl :-( De azért kitartóan vágom a centit :-)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Ditke!
    A hataratkelo.hu-n szoktál e kommentelni, vagy olvasod -e?
    Ma Spanyol téma van rajta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon ritkán nézek be, de most hogy szóltál elolvastam, köszönöm!

      Törlés