2016. május 10., kedd

Monaco télen: ilyen az európai luxusjátszótér karácsonyi díszben


Sajnos a szabadság mint mindig hamar véget ért, így otthonról hazafelé vettük az irányt (és mivel most is kocsival ugrottunk haza, így a visszafele útra beterveztünk némi pihenőt): 

Monacoban már jártunk, de csak a nyári nyaralások alkalmával, gondoltuk megnézzük magunknak Monte Carlo-t télen is: nem csalódtunk, a pénz nem akadály, attól, hogy mediterrán pálmafás tengerparton vagyunk, azért idevarázsolták nekünk a fehér karácsonyt: műhó, műcsillogás, műmosoly ...



Azért a mienk igazi volt, tényleg élmény volt a zöldellő, virágzó parkból szó szerint átlépni a mikulásvirágos, fenyős, havas téli természetbe. Az ember ha idejön, ne akadjon fenn azon, hogy itt mennyire mű minden: ez a világ erről szól, valódi hóért majd megyünk a svédekhez. Na persze a rácsodálkozás nem tartott sokáig, kb egy órát sétálgattunk, fotózgattam, aztán mehetünk tovább: ennyi elég is belőle. 

itt is egy rovarhotel

az ott a háttérben a mediterrán zöld park, itt a közelben pedig a havas téli táj :-)

erre fordulva egyértelműen tél van :-)

ritka pillanat, hogy mindenki egyszerre rajta van


mint az igazi havas sípálya







Amúgy a kaszinó elé fentre húztak egy hipermodern bevásárlóközpontot. Talán 2 éve volt mikor arra jártunkban láttuk, akkor azt hittem ez csak valami ideiglenes bódé, de tévedtem: ezek képesek voltak odatenni ezt az izét a park közepére... Mondjuk ha belegondolok hogy ezeknek a boltoknak mennyi a havi bérleti díja... megértem. 



A tenger most is gyönyörű


Hogy eltakarjanak egy egyébként nem túl környezetbe illő építkezést, körberakták régi utcaképeket  ábrázoló plakátokkal. Ilyen volt pl 1984-ben: 


Végül az "elmaradhatatlan" autós fotó: 

(Őszintén szólva annyira ez engem nem hat meg, minek fotózzam más autóját - bár itt minden kocsi mellett pózol valaki, még sorba is állnak... Na meg nekem annyi a kocsi, hogy négy kereke van és jobb esetben nem esik bele az eső, onnantól kezdve max a színe különbözteti meg egyiket a másiktól - meg hogy az enyém általában koszosabb mint az átlag..., szóval nekem aztán nyolc hogy lovacskás vagy angyalkás vagy nagymacskás logó van-é rajta... De a lányok látták, hogy mások fotózkodnak a kocsik mellett, hát ők is odaálltak. Biztos ami biztos, ne maradjunk ki semmiből)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése