2016. június 5., vasárnap

Amikor a felnőtt gyerekek katonásdit játszanakFogalmam sincs hogyan jött Zsoltinál az ötlet, de egyik nap azzal a kérdéssel állt elő, hogy mi lenne, ha vennénk egy tankot. - WTF ????
Aztán elkezdte nekem mutogatni, hogy milyen jó felújított tankokat lehet ám kapni, és ilyen meg olyan csatákat lehet vívni. A paintball szó még ismerősen csengett, de az airsoft már túllőtt szerény képességeimen....

Persze mondanom sem kell, tankot (még... :-) ) nem vettünk, de kész fegyverarzenált már igen, ugyanis rákaptunk a lövöldözős játékra.
Először a  paintballt próbáltuk ki egy közeli pályán, ami nagyon tetszett, de úgy döntöttünk, hogy inkább az airsoft-ba ruházunk be, az kevesebb kosszal jár, és olyan nagy tartály sem kell a golyóknak. 

az első csata előtt -

- és után (Pepe kezében a rajz a szúnyoggal)

A gyerekek is teljesen ráizgultak, úgyhogy megalakítottuk a saját csapatunkat "Mosquitos secretos" (Titkos szúnyogok) néven, és az alakuló csapatgyűlés keretében mindenki felesküdött a zászlóra és a csapatunkra. 

Pepe, a (leendő) páncélos alegység vezetője , (egyelőre kartondobozból épített tank élén...)

Csenge, a kutyás felderítő egység

Bogyó, szimat közlegény

Az ETC* és a csapatvezető tízezredes 
Mosquitos secretos csapat

A zászló egyébként Petra tervezése, igaz, ő csak rajzolt egy harci szúnyogot, mi pedig megleptük azzal, hogy elkészíttettük belőle a csapatzászlót(és azóta a kitűző is készült hozzá). Látni kellett volna az arcát, mikor megtudta mi lett a művéből :-)

Mivel ez a játék, legalábbis itt Spanyolországban, a legtöbb helyen korhatáros (többnyire 16 év), így mi kinéztünk magunknak egy gazos domboldalt és ott szoktunk csatázni. Nyilván, mivel itt csak mi négyen vagyunk mi figyelünk a gyerekekre és ők is egymásra, szóval érthető, hogy nagy pályára nem mehetnek, de itt azért nem veszélyes. 

És még mondja valaki, hogy azért akarja hogy fia szülessen, hogy puskával játszadozzanak és ne babával ...

teljes harci díszben 

* Az ETC fokozat innen ered:Mióta láttuk ezt a feliratot, azóta ezen röhögtünk, és ha valamire nekem volt egy jó ötletem, akkor mindig rávágtam, hogy "ez az "etécé." funkcióm"
P.S. Nem, nem gondolom, hogy jajj, mennyire degradáló a nőkre nézve ez a felirat... az élethez kell humorérzék is, na meg egy olyan férj mint az enyém :-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése