2016. szeptember 11., vasárnap

Segovia


Idén nyáron bizonyos okok miatt elmaradt az európai körút. Hogy mik azok a bizonyos okok, arról majd később... ;-)
Így viszont úgy alakult, hogy több kisebb részre lett felszabdalva az éves szabi, így több kisebb kirándulásra jut idő. Minden rosszban meg kell találni a jót :-)

Ez a nyári utunk először Segoviába vezetett:


Segovia Madrid közelében található ősi város, mely már a római időkben is erre a névre hallgatott. Leghíresebb műemléke az Alcazar erőd és a róma kori vízvezeték, mely a Fuenfría forrástól szállítja ide a vizet.A város és maga a vízvezeték 1985-től az UNESCO világörökségi helyszínei közé került. A 15 km hosszú vízvezeték a legfontosabb és legjobb állapotban fennmaradt római kori építészeti műemlék Spanyolországban. Természetesen Segovia címerének is központi eleme.
Keletkezése az I. századra tehető. Kb 25.000 gránitkőből épült, - mindenféle kötőanyag nélkül! - és tessék kérem megnézni, még két évezreddel később is ott magasodik a város felett, kiváló állapotban. A városon belül a leghosszabb látható szakasz 818 méter. Több mint 170 boltívből áll és a legmagasabb pontján, ami a főtéren található (plaza del Azoguejo), 29 m magasodik felénk.
A segoviai Alcazar erődöt a 12. században említették először, a castillai királyok kedvelt tartózkodási helye volt.

A Santa María Katedrális az utolsó gótikus stílusban épült katedrális Spanyolországban.
harangtorony

az oroszlán mancsai között a címer, benne a vízvezetékkel

És még néhány kép a városról:

Az önkormányzat épülete a főtéren
1 megjegyzés:

  1. Még sosem hallottam Segoviáról. De megérte odamenni. Szép építményei vannak. üdv

    VálaszTörlés