2016. december 11., vasárnap

Sárfürdő a Mar Menor mellett , Playa de la MotaMikor anyukámék megérkeztek nyár végén a gyerekekkel, elmentünk a közeli tengerparthoz ahol állítólag csodatevő sárral kenegethetjük magunkat, amitől  minden bajunk elmúlik. A babona szerint mindenképpen páratlan számú alkalom kell a jobbuláshoz, a teljes siker pedig 9 kezeléstől várható. A sarat felkenve sétára kell indulnunk, megvárva a teljes száradást (A babona szerint ez pont 3 km gyaloglással érhető el). Vissza kell térni arra a helyre ahol bekentük magunkat és ott, a sós vízben lemosni. (Ennek inkább környezetvédelmi okai vannak, hiszen az agyagos sarat nem célszerű a tisztább tengervízbe mosni)

Na, milyen? :-)))

Ja, és ne felejtsünk el fényképezőt magunkkal vinni ha azt akarjuk, hogy ismerőseink megpukkadjanak az irigységtől, hogy nekünk itt ingyen és korlátlanul áll rendelkezésünkre  mindaz a természetes biosár kezelés amiért ők vagyonokat fizetnek a spa hotelekben :-))) 

Az igaz, hogy elég büdös...
Bár a jó orvosság vagy csíp, vagy keserű vagy drága, ugyebár...A sár terápiás hatását már az ókortól ismerik, egészségügyi és szépészeti kezelésekre egyaránt használják. Jó ízületi problémákra, bőrbetegségekre, mindenféle fájásokra - egyszóval csodát tesz. 
Nagy piros pont az önkormányzatnak, hogy a tengerparton végig ingyenes parkoló, kiépített sétány és stégek találhatók, és a sárfürdőzésért sem kérnek egy centet sem. Sajnos pl. a Balatonnál már nagyítóval kell keresni az ingyenes strandokat :-(

Célszerű vödröket magunkkal vinni, akkor ki tudjuk vinni a sarat a stégre
és ott bekenhetjük magunkat és egymást tetőtől talpig  
a sétány két oldala : jobbra a sár, balra a kristálytiszta tengervízTermészetesen aki nem a sárban hanem a tiszta tengervízben szeretne pancsolni, csak néhány lépést kell tennie a sétány túloldalára, ahol apró kavicsos majd homokos part található játszótérrel, tengerparti bárokkal, sőt, beljebb a gyerekeknek felfújható vízi csúszda is van - egy szóval itt a nagyitól a tökmagokig mindenki megtalálja a kedvére valót. (Kivéve a család blökijét, aki csak a sétányon sétálgathat, a strandra bevinni tilos)flamingókahol nagyon kiül a só, még sófürdőzni is lehet
 - ez azért annyira nem kellemes, de mint tudjuk,
 a gyerekeknek minden mindegy csak kenhető legyen és kosszal járjon ....
2 megjegyzés:

 1. Nekünk Mexikóban volt ilyenhez szerencsénk, az fehér agyagföld volt, itt láthatsz hasonlóan vicces képeket rólunk.
  http://utazasbolond.blogspot.de/2010/09/mexiko-6-nap-rio-lagartos.html
  Az biztos, hogy jó hatása van, én is magamra kenném ismét, ha lenne rá lehetőség.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi a linket, ti is jól néztek ki :-)
   A fehér sár is büdös?
   Amúgy tényleg simább volt a bőrünk utána, jó lenne rendszeresen menni, nyáron biztos kimegyünk megint.

   Törlés