2017. május 7., vasárnap

Ami nem fért eddig bele: Még néhány kép Córdobából és Sevillaból


Még mutatok néhány képet Córdobából és Sevillából, a teljesség igénye nélkül, csak mert annyira tetszettek ezek a városok!

a római híd

Puerta de Puente - a római híd kapuja,
régebben a városfal részét képezte, ezen keresztül lehetett bejutni a hídról a városba

A Mezquita a hídról

a Guadalquivir folyó partján
(A folyó neve "Nagy folyó"-t jelent)

Albolafia malom
Anno Izabella királynő lebontatta, mert túl sok zajt csinált a palotában Ennek a hosszú hétvégének a zárásaként elmentünk egy anadalúz lovasbemutatóra, főleg a Petra kedvéért - de mindannyian nagyon élveztük , a bemutató esténként 20:00 órától van a córdobai Alcazár melletti lovarda udvarán.


csak spanyol Andalúz lovakat használnak

csodálatos volt a flamenco táncos és a lovas összhangja

szépek, elegánsok... mindenki imádta őket A híres "spanyol lépés": (a wikipediából)

Spanish walk

honlapjuk: http://www.cordobaecuestre.com/

Sevillában pedig az utcákról és a Plaza de España-ról mutatok még pár képet:
itt is találtunk egy szép virágos udvart

a macskáknak mindig nagy sikere van bárhol is járjunk


Sevillát az operák városának is nevezik, a Carmen, Don Giovanni vagy a Figaro házassága mindenkinek ismerősen cseng, ugye?

Mozart Don Giovannija egy valós sevillai legendán alapszik, Don Juan Tenorio (A sevillai nemes eredeti neve Don Miguel de Mañara) személye testesíti itt meg az olaszok Casanova-ját. 
Az alábbi képen látható hotel és étterem az opera története szerint az a hely ahol Don Giovanni találkozott a barátaival hogy elmesélje nekik a nőügyeit (az opera szerint egymaga egészen pontosan 1003 spanyol nőt hódított meg... hmmm....)


Don Juan és a Don Quijote a két legemblematikusabb figurája a spanyol művészetnek


Bizet cigánylánya, Carmen is Sevillában találkozik Don Joséval és EscamillovalA Plaza de España Aníbal Gonzalez építész munkáját örökíti meg, az 1929-es Világkiállításra készült. Jó lett volna több időt tölteni itt de a gyerekek fáradtak voltak és még vissza kellett érnünk az esti lovasbemutatóra Córdobába, úgyhogy egyelőre csak ízelítőt kaptunk Sevilla szépségeiből. De ami késik nem múlik, remélem a nyárra tervezett körútba ismét bele tudjuk illeszteni. :-)

1 megjegyzés: