2017. május 1., hétfő

Sevilla, a királyi palota: Reales Alcazares



Annak idején erődként funkcionáló mór várpalota, érdekessége, hogy a mai napig is a királyi család rendelkezésére állnak benne lakosztályok, ha épp erre járnának.

Az eredeti mór épületből mára csak kevés maradt meg, de a későbbi uralkodók mudéjar stílusban építették tovább, ezzel megtartva a palota arab jellegét. Csodálatos belső udvarai, szökőkutai, faragott díszítései, falicsempéi az Ezeregyéjszaka meséinek birodalmát idézik. 
Itt található a legnagyobb, Amerika felfedezéséről szóló Újvilági levéltári gyűjtemény (Archivo General de Indias). 

És mint minden, amit ezen a hosszú hétvégén láttunk, az UNESCO Világörökségének része...



































Nekünk szerencsénk volt, így kora tavasszal még nincs sok turista, de így is kb fél órát álltunk sorba a belépőjegyekért. Egyébként folyamatosan jönnek a csoportokat vállaló idegenvezetők, összegyűjtik az adott nyelven beszélő csoportot és soron kívül bemennek a bandával. Ez is egy opció ha valaki nem akar sokat várakozni, bár családilag már elég jól megnyomja az árat az idegenvezetői felár. 
Előre lehet foglalni jegyeket online, ez olcsóbb megoldás, de tudni kell hozzá, hogy pontosan mikor érkezünk. 

Nyitvatartás, belépőjegyárak a honlapon: Real Alcázar de Sevilla 
Hétfőnként az utolsó órában a belépés ingyenes (a honlap szerint áprilistól szeptemberig 18-19 h, októbertől márciusig 16-17 h között). és 16 éves kor alatt is. Vannak diák és nyugdíjas jegyek, igazolvány felmutatásával. 

Jegyvásárlás előre, konkrét dátumra, órára itt: Entradas 

2 megjegyzés: