2018. február 21., szerda

Hivatalosan is tinédzserek - betöltötték a 13-at!


Vállveregetés magamnak, már csak 3 hónap lemaradásban vagyok a real-time blogolástól...

Eljött a babonás 13. születésnap, hivatalosan is tinédzserek (teen-ager) lettek. Eddig - lekopogom - nem vészes...  Tudom, a java még ezután jön...

Szokás szerint itthon ünnepeltünk, Petra epres sajttortát, Csenge brownie-tortát kért, nagy könnyebbség ez a régi hercegnős várkastélyhoz képest :-)

13!


Pepe minden évben ugyanazt kívánja gyertyafújáskor, már vagy egy évtizede... most talán teljesül? 

A hivatalos köszöntést hétvégén tartottuk, de mivel a szülinap hétfőre esett azért meglepetésként hétfőn kicsit feldíszítettem az asztalt, gyorsított eljárással csináltam egy tortát (sima kakaós piskóta, vaníliapudinggal leöntve, némi meggyszemekkel), kaptak rá 13-as gyertyát, "vigyázat, tinédzser" feliratú kitűzőt, a kocsim ablakán meg kiengedtem a két szülinapos lufit mikor mentem értük a suliba. Tényleg meglepődtek, nem számítottak ismételt ünneplésre :-) 




Már évek óta nem tárgyakat kapnak hanem inkább valamilyen közös élményt ajándékozunk. Idén nem volt konkrét ötletük, így csak annyit kértek, hogy valami "állatos" legyen. 



Azt találtuk ki, hogy jó lenne megmutatni nekik a Dingle-ben élő delfint, elég öreg már szegény, még meg talál halni mielőtt a lányok láthatnák... Egy állatbarát szállást kerestünk, ahova a blöki is velünk jöhet. Sikerült olyan B&B-t találni ahol egy mini farm is volt, kecskékkel, bárányokkal, csirkékkel és kutyával. Nem is kellett ennél több a boldogságukhoz! 


2 megjegyzés: