2019. július 18., csütörtök

Campinas

Mint írtam, Campinas turisztikailag kb. említésre sem méltó, de azért ha valaki ebbe a városba tévedne, íme néhány kép, első benyomások:

A városba taxival mentünk, a taxisnak azt mondtuk, hogy valahol a központban tegyen le minket. 

Csak úgy találomra bementünk egy templomba:Aztán kinéztünk egy nem túl távolinak tűnő parkot és oda elsétáltunk. 

Itt találkoztunk először a világ legnagyobb rágcsálójával a vízidisznóval, vagy más néven capibarával. Olyan mint egy jól megtermett tengerimalac. Később rengeteget láttunk belőle, de elsőre nagyon lenyűgözött és rengeteget fotóztam. A park közepén egy tó is található, itt a madarakat nézegettük. Ami a helyieknek természetes, az nekünk mind érdekesség volt, mindenre rácsodálkoztunk.
jópárszor hozzácsapta szegény a halat a kőhöz, mielőtt lenyelte volna.
Gondolom nem kellemes, ha vergődik valami a torkában...
nagyon jó búvárok, egész sokáig bírják a víz alatt

hát ezt egyben lenyelte....


A növények furcsamód ismerősek voltak: csak épp nálunk cserépben nőttek és büszkén mondta  anno anyukám, hogy a fikusz vagy a filodendron már alig fér a lakásba, a plafonig ér, és anyósnyelv meg "futó" is volt mindenkinek. Érdekes, ezek mára szinte elkoptak, vagy csak én nem találkozom annyit velük? Manapság az orchidea meg a bromélia a divat, igaz, ezek is innen származnak. nagyon sok fa tele van élősködőkkel, vagy olyanokkal, akik csak megkapaszkodnak a törzsükben
ilyen kis növényt mi is vettünk még sok évvel ezelőtt, de sajnos a panellakás nem volt elég párás neki
és hiába permeteztem, egy idő után kiszáradt

Az egyik helyen kókuszvizet árultak,eredeti csomagolásban :-)
Hidegre hűtve, a zöld kókusz tetejét nagy éles késsel lecsapva egy szívószálat dugnak a kókuszba és már ihatjuk is a kissé édeskés üdítőt. 

Hazafele menet betértünk egy útba eső szupermarketbe, egyenesen a gyümölcsös pulthoz mentünk. Még a gyerekek is azt mondták, hogy maracuját vigyünk haza ajándékba :-) 
na ez avokádó, nem az a kis gubics, amit itt árulnak :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése