2020. május 10., vasárnap

Füstbe ment tervek

Ez a vírusmizéria kb mindenkinek betette a kaput. A tervezett műtéteket leállították és még nem is tudjuk, mikor indítják újra, így ez a fizetésen is érződik, de nekünk legalább van munkánk, nem panaszkodunk. Mivel a kijárási korlátozást is csak lassacskán oldják fel, így a pénzt se nagyon tudjuk költeni, úgyhogy a végén kb nullszaldósra jövünk ki, csak egy rakat élménnyel lettünk kevesebbek. 

Áprilisban Londonba mentünk volna a nemzetközi bélyegkiállításra, Pepe pedig meglátogatta volna az ott élő barátnőjét. 
Májusban egy hétre a spanyol házunkba akartunk menni, igaz, ott mindig sok az intézni való, így az nekünk nem épp pihenés, de azért esténként jól esett volna iszogatni a teraszon vagy beülni az ismerős ízekért valamelyik helyi étterembe. 
Június végére magyarországi nagyilátogatás volt tervben (onnan pedig 1-2 napos kiruccanások a környező országokba, ha már arra járunk ugye...)
Július végén családi nyaralásként az USA-ba, Floridába, a Disney parkba és a Universal Studios-ba és Miamiba repültünk volna a lányok kedvéért. 
Szeptember végén/október elején pedig a húgommal kettesben terveztünk egy indiai körutat, ebben a helyzetben azonban az is törölve. 

Pillanatnyilag úgy áll a helyzet, hogy talán karácsonyra haza tudunk utazni, de arról még nem mondtak semmit, hogy mikor oldják fel a karanténra vonatkozó rendelkezést. Pillanatnyilag ha be is indulnak a repülőjáratok és engedélyezett lesz az utazás, hazaérkezést követően 2 hét karanténba kell vonulni, a szabadságunk terhére. Ennek semmi értelme, úgyhogy várunk... 
Öröm az ürömben, hogy ebből a rengeteg utazásból még semmi nem volt lefoglalva, úgyhogy nem kell idegeskednem elvesztett előlegek, bukott repjegyek, szállások miatt. Eddig panaszkodtam, hogy mire nálunk letisztul hogy pontosan mikor mehetünk, addigra mások, akik akár egy évvel előre tudják a szabadságukat, már lefoglalják a jobb/olcsóbb lehetőségeket. Kivételesen ez most nekünk kedvezett. (Bár azért inkább annak örülnék, ha utazhatnánk.) 

A nyári terveink füstbe mentek így ezen a nyáron úgy tűnik csak itthon nyaralunk. Pillanatnyilag 5 km-re lehet otthonról eltávolodni amennyiben nem munka vagy bevásárlás/gyógyszertár/állatgondozás miatt megyünk. Július 20-tól ezt 20 km-re emelik, szóval ez még mindig nem fér bele akár egy egynapos kirándulás kategóriájába sem. Augusztus 10 után indul a tervek szerint az utolsó fázis, talán akkor országon belül már jobban lehet mozogni. Angliába ugyan lehetne utazni, mivel a két ország között egy speciális megállapodás van 1948 óta, miszerint az angolok és írek egymásnak nem számítanak külföldnek, így EU ide vagy oda, bármilyen út/munkavállalás ahol külföld szerepel erre a két országra nem vonatkozik, de annyira nem néztem utána, hogy magyar útlevéllel is igaz ez itteni lakosként, vagy csak állampolgárokra... Mindenesetre az Egyesült Királyság annyira fertőzött terület, hogy akkor sem megyek most oda, ha lehet.

A gyerekeim még mindig tudnak meglepetést okozni. Semmi kesergés Disneyland miatt (letudták egy vállrándítással, hogy "akkor majd megyünk jövőre"), ellenben hihetetlen lelkesedés azért, mert itthon lesznek egész nyáron. Ez az első nyár, hogy nem ülnek repülőre, hogy nem utaznak, hanem egész nyáron csak itthon lesznek és azt csinálnak amit akarnak! Például lehet sátrazni a kertben, biciklivel felfedezni a környéket, Netflix maratont csinálni és teljes sorozatokat egyben végignézni, egész nap pizsamapartit tartani és ágyban enni (hmm) és még ki tudja milyen "különleges" dolgokat csinálni. Ez is csak a relativitás-elmélet ékes bizonyítéka, mindenkinek más számít különlegesnek :-) 

Szokatlan nyárnak nézünk elébe, az biztos... 

1 megjegyzés:

  1. Na igen, eddig csak utazásra adtunk ki pnzt, másra nem nagyon, most nem adjuk ki, semmire. :-)

    VálaszTörlés