2012. január 9., hétfő

Január a Costa Blanca-n

A meleg napokat kihasználva ha csak tehetjük megyünk a tengerhez.
Most épp apró fehér kavicsokat és kis kagylóhéjakat gyűjtöttünk. Ez lett belőle:




A tengerben is mindig keresgetjük a szép kagylókat és csigaházakat, de vagy törött darabokat találunk, vagy amik szépek, épek, abban pedig mindig lakik valaki. Vagy az eredeti tulajdonosa, vagy ennek kihalása esetén az "albérlő". (Egy csöppet anyagias gyermekem (Csenge) megkérdezte, hogy a rák fizet-e azért, hogy a csiga házában lakhat? :-) )
Nincs szívem kiebrudalni a lakókat a szép kagylókból, csigaházakból, így a hosszas keresgélés mindig azzal végződik, hogy visszadobjuk őket és üres kézzel megyünk haza. De közben jól szórakozunk :)
A mostani kutatás eredményei:

Itt még csak békésen figyel
Elő a fegyverekkel!
Vajon megtanul karikán átugrani? Ha sikerül, szerződünk a cirkuszhoz:)
Családi kupaktanács
csak úgy, mert szép
egy albérlő - vagy inkább önkényes lakásfoglaló?
Ez meg mi? Fényes csillogó kavics?
-   vagy kagyló?
Habár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr!  - Még ha most ilyen békés is a tenger...

3 megjegyzés:

  1. Remeterákok :-) Nekünk is van itt a teraszon, 12 db tengervízben, mert először egy volt, és neki kell "barát" a lányom szerint :-)))

    VálaszTörlés
  2. Jó kis háziállat :) De legalább nincs sok gond vele.
    És nem poshad meg a víz? Vagy mindig hoztok frisset? Én gyerekkoromban kagylókat vittem haza egy osztálykirándulásról és az erkélyen tartottam őket, de pár nap után nagyon büdösek voltak, meg a víz is benyálkásodott :( A csapvizet viszont nem szerették. Aztán végül anyukám véget vetett a dolognak és kidobta őket :(

    VálaszTörlés
  3. Na ezt most vettem észre :-) Igen, hozzuk a vizet, végül is nincs messze a part :-) A kagylók büdösek, de ecetes vizben kiáztatva elmegy a szaguk! Még élnek, holnapig ki kell bírniuk, holnap érkeznek a lányom barátőjéék, szeretné látni :-)

    VálaszTörlés