2012. szeptember 4., kedd

A Balatonon - Tihany


Egy baráti házaspár szívességének és nyaralójának köszönhetően az idei magyarországi családi találkozót a Balatonon tölthettük, Alsóörsön. 
Rengeteg tervünk volt de sajnos az időjárás kicsit keresztül húzta a számításainkat mert volt olyan nap amikor ki sem tudtuk tenni a lábunkat a házból, úgy zuhogott, és máskor is előfordult, hogy délig dilemmáztunk, hogy el merjünk-e indulni egyáltalán. De már kezdjük megszokni, mi ahányszor a Balatonon jártunk az elmúlt 15 év alatt még egyszer sem úsztuk meg komolyabb esők nélkül. 
Összességében azonban szuper 10 nap volt, ezúton is köszönjük szépen!

Egy nap átmentünk Tihanyba, megnéztük az apátságot és voltunk a panoptikumban is, ez utóbbi szerintem nyugodt szívvel kihagyható. 

A Tihanyi apátság




nagyon finom lekvárokat vettünk, volt közte levendulás is, ez eddig nem is jutott eszembe, hogy meg is lehet enni, pedig nekünk is van itt a kertben 



A panoptikumban , "kicsit" erőltetett vigyor...

Lángos, na ezt itt nem lehet kapni

Az isteni fokhagymás-sajtos-tejfölös (az itteni barátok kedvéért, úgysem tudom másképp elmagyarázni nekik mi  a csuda ez

5 megjegyzés:

  1. Milyen csinosak a lányok a népviseleti blúzban :)) A paprikaházat meg de jó, hogy lefotóztad, megmutatom majd Marcelnek, mert mi is voltunk TIhanyban, neki ez a ház tetszett a legjobban, de pont erröl nem volt fotóm :)))))
    Szép hetet Nektek! Orsi

    VálaszTörlés
  2. Valóban, nekem is a matyóhímzéses blúzos csajokon akadt meg a szemem, nagyon tutik :)
    mi is pont múlt vasárnap keltünk át komppal Tihanyba, igaz csak átutaztunk rajta, de az apátságról egy kicsit ferde tornyos képet csináltam s a levendula ház izgatja a fantáziámat, so még visszatérünk oda hosszabb időre sztem! :)

    VálaszTörlés
  3. En is lefigyeltem a lanyokat a stilusos bluzban! :) CSinik!
    Voltatok a Rege Cukraszdaban is? Ok fent vannak a Paprika haz es az Apatsag kozott. Finom sutemenyek, meg finomabb kilatas a Balcsira!

    Levendula: legkozelebb dorzsolj szaraz levendulat a cukorba (mondjuk 500grammhoz egy szaaaar szirmat), es par nap utan ezt a cukrot hasznald kefires diszitesehez, piskotahoz vagy madartejhez. Meglepoen finom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben a cukrászdában nem voltunk, talán majd legközelebb. A balatonfüredi Bergmann cukrászdára cuppantunk rá és minden nap két tálca sütit vittünk haza.
      Ha esetleg valaki nem ismeri, nagyon ajánlom, csuda finomakat készítettek!

      A levendulás cukor tippjét köszönöm, ki fogom próbálni, úgyis sokat sütünk.

      Törlés
  4. Köszönjük mindenkinek a dicséretet a csajok nevében is :-)

    VálaszTörlés