2013. szeptember 22., vasárnap

Katár kastélyok: Montsegur


A Montsegur vár 1207 m magasan található dél-Franciaországban a Pireneusokban. A most látható romok egy XIII. századi kastély emlékét idézik, és természetesen ide is rengeteg legenda kötődik a katárok kincseiről. 

Montségur kastély


1244-ben a pápa és a francia királyok seregei végképp pontott tettek a történet végére, megtámadták a kastélyt és máglyán elégették az itt rejtőzködőket, egészen pontosan 210-en váltak mártírrá a hitük miatt, a helyet egy emlékművel jelölték meg. 

induljunk!
 Jó kis túra volt felfelé, szerencsére többnyire fák közt árnyékban, így nem szenvedtünk nagyon a melegtől.
Fentről csodás volt a kilátás és a lányok élvezték ahogy a várfalakon szaladgálhattak. 

Jópár katár kastélyt fel akartunk keresni, de persze hogy a lányok se unjanak nagyon bele a dologba összekötöttük a kincskereséssel, túrázással, a legendák meséjével és persze nem túl töményen, apránként adagoltuk a várakat. 

A régészek ezen a helyen találtak 3 korabeli dobókockát. 


A templomban pedig a passio jelenetei között felfedezhetjük azt amelyiken a katonák kockáznak: vajon a katárok kockáinak köze volt a kincsekhez? Jelentenek valamit a kidobott számok? Miért pont ezekkel az oldalakat festették meg a képen? Na persze nyilván lehet hogy semmi jelentősége, de azért a lányokat csak biztattuk, hogy jegyzeteljenek bőszen, később mindennek jelentése lehet a kincskeresős-kirakósjátékban :-) A jelek mindenütt ott vannak, előttünk vannak, csak észre kell venni őket! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése