2014. január 6., hétfő

2x9=18


Novemberben eljött a csajok szülinapja. Bizony, bizony, együtt már kész felnőttek!

(Csak az utókor kedvéért: Pepe 137 cm és 23 kg, Csenge 141 cm és 32 kg - még jó hogy ikrek :-))

18 gyertya

Egy ideje már eléggé Párizsra fáj a foguk (a suliban olvasgattak az Eiffel toronyról meg úgy egyébként Párizsról) és nagyon szeretnének elmenni. Nyárra tervezzük az utat, de addig is a torta-kívánság Eiffel-torony volt. Sid-nagymama orrából. Nem kell furcsán nézni, szerintem minden gyereknek vannak különleges kívánságai. Az anyjuk meg azért van hogy ezeket teljesítse. Ahogy mondani szokták, a lehetetlent azonnal (a csodára várniuk kell egy kicsit). Szerencsére ez még csak nem is lehetetlen , inkább képtelen kategória :-)
A Sid-nagymama orra a tavalyi Petra-névnapi tortából eredeztethető, ugyanis az orra a kókuszgolyóhoz használt masszából készült. Idén azt kérték, hogy az egész torta ebből a masszából legyen. Próbálkoztam a torony megformázásával, de rá kellett jönnöm, hogy nem véletlenül készült acélból. Ebből a masszából folyton eldőlt, a lábai meg összerogytak a súly alatt. Persze találtam a neten pl. grillázsból, de ez nálunk nem jöhetett szóba. (Meg amúgy se tudtam volna megcsinálni, na)
A végén egyszerűsítettem a dolgot, végülis a gyerekeim nem szabták meg hogy milyen formában akarják látni a tornyot magát... és persze, mindig mi felnőttek bonyolítjuk túl a dolgokat, a csajoknak így is tökéletesen megfelelt :-) 





Ajándéknak már régóta egy kutyára fájt a foguk, így hosszú győzködés után beadtuk a derekunkat. 
Abban megegyeztünk, hogy menhelyről hozunk egy elárvult blökit. Nézegettük a különböző weboldalakat (S.A.T. Dolores), kiválasztottunk egy cuki kis fekete kutyust, ránézésre kis testű, rövid szőrű, pont jó lesz. 
Aztán mikor megjelentünk a menhelyen kiderült, hogy Maisy már le van foglalva. A lányok persze körülnéztek ha már ott voltunk és persze lehetetlen volt eljönni kutya nélkül. Egy másik kis feketére mutattak, ami elsőre szimpatikus is volt: aztán kiderült, hogy a lábszárközépig érő és 6 kilós eb még csak 8 hetes ... 
Persze a lányokat nem lehetett eltántorítani, nekik ő kell és kész!

S.A.T - állatmenhely Doloresben

Őkelme állítólag galgo-pointer keverék. Nem éppen kistermetű, de legalább rövid szőrű ... 
Legyen... sóhajtottunk... a gyerekek meg ugráltak örömükben :-)
Még 2 hetet maradt a menhelyen, hogy előkészítsük a hazaérkezést és megkapjon még egy oltást, aztán bővült a család.

úton hazafelé, megilletődve a kocsiban

bemutatás a pockoknak és a barátnőknek

első este akár együtt is aludtak volna :-)
képtelenség olyan képet készíteni ahol gyerek és kutya is idenéz, nem mozog...

Az az igazság, hogy a 'minden csoda 3 napig tart' itt is érvényes, bevallom, néha úgy kell kikergetni a csajokat, hogy játszanak már a kutyával (nem mintha itt hideg lenne, simán 15-18 fokok vannak napközben), de azért sokat sétálunk vele. Igaz, a kocsit utálja, szinte mindig végighányja az utat ha megyünk vele valahová, úgyhogy a kirándulásokat még át kell gondolni, így nem fogjuk tudni magunkkal vinni. Remélem kinövi. 

Rettentő okos, gondolom a vadászkutya-vérből ered de tanítás nélkül apportíroz (fogalmam nem lenne egyébként hogy lehetne rá megtanítani), viszont rettentően félénk, egy palotapincsitől is képes a nyakamba ugrani ha az megugatja ... márpedig ezek a lábtörlő méretű vakarcsok igen agresszívek tudnak ám lenni :-) Mi már csak agárölőnek csúfoljuk őket :-)

A másik kérésük az volt, hogy menjünk el wellnessezni. Mivel ezt frissen beújított kiskutyával igen nehézkes így a wellness-hétvége wellness nappá redukálódott.

Murcia mellé, Archena-ba mentünk, ahol gyerekeknek is élvezhető medencekomplexum is van. A klasszikus termál részbe 12 éven aluliakat nem engednek be, így annak a felfedezésére ketten kell visszamennünk... A víz természetes termálvíz sok ásványi anyaggal amiket főként mozgásszervi panaszokra ajánlanak. A komplexum amúgy egy szállodához tartozik, sok más wellness . és orvosi szolgáltatással.

Nagyon jó volt, persze vannak Magyarországon ennél jobbak is, de ebben a régióban a fedett medencés dolgok nem túl menők. Rengetek kültéri aquapark van, de beltéri szupercsúszdás ennél nagyobb komplexumot én nem tudok a közelben. Ha mégis van, írjátok meg kommentben! Ennek is van egyébként kültéri része is kinti medencével, illetve az egyik benti medence fele kint folytatódik, ez nagyon tetszett a csajoknak. És még így november közepén sem volt nagyon hideg, bár a vízből azért nem szálltunk ki. Persze mindig akadnak elvetemült viking népek akik ilyenkor is kint olvasgattak egy köntösben a napon :-)

a gyerekek által is használható rész több jakuzzival és mindenféle masszírozó vízsugárral

itt folytatódik a beltéri medence kültériben
a víz kellemesen meleg, de a levegő már hűvös volt



van egy külön medence törpéknek

persze az enyémek ilyenkor még kicsik 

elég sokan voltak, de nagyok a medencék, nem volt tömeg
- és a felnőttek többnyire a termál részbe mennek, az állítólag még jobb


BOLDOG SZÜLINAPOT, CSAJOK!

5 megjegyzés:

  1. Szép család vagytok! Milyen név az a Pepe? Mármint ez valami becenév?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Pepe nálunk Petra beceneve:-)
      Itt Spanyolországban kicsit hülyén jön ki, mert itt a Pepe a José (József) beceneve, így elég furcsán néznek rám mikor egy lánygyerek után kiáltozom a Pepét. :-)

      Törlés
    2. Köszi, erre sosem jöttem volna rá. Itt is Joseph - Seppi - végülis ettől már nincs távol a Pepe. Bocs, hogy nem tudtam, de régen nem olvastam a blogod, csak az utóbbi időben nézegetm, de most sem sokat olvasok, csak néhány bejegyzést és így ez valahogy kimaradt. :-) üdv

      Törlés
  2. Az enyem kinotte a kocsiban hanyast (a menhelyrol hazauton 6x, egy remalom volt). Mi azt csinaltuk, h eleinte csak egeszen rovid utakra vittuk, pl setalni a parkba, a parkig kocsiban, ami gyalog sincs 15 perc. Meg mivel a mienk valszeg a kocsitol is felt, neha beultunk szokni, kapott nasit bent stb.
    A visszhivast tanitsatok meg neki, az a legfontosabb. Most meg kicsi es fel, de ugy 6 hosan ki fog nyilni a csipaja es ha addig nem tanult meg visszajonni, akkor rengeteg bajotok lesz vele. A legegyszerubben hosszu porazon (10+ meter kotel is jo), amikor elkalandozna, akkor kicsit rantva a porazon, a kivant behivoszot kimondva behivjatok. Nasifalat, ismetles.

    Ja es meg egy jotanacs, ne engedjetek szabadon rohangaszni ugy egy eves koraig, az izuletei serulhetnek. A sebessege ugyanis mar meglesz de az izmai meg nem, agya meg persze semmi, h ne okozzon magaban kart.
    Nekem ket lurcherem van (agar/juhaszkutya keverekek), a lanyt mi is babakent hoztuk el, aztan meg egy eves sem volt, amikor eltepte egy labujj-izuletet, azota sem tudjuk hogyan, de 500 fontba fajt es azota sem tokeletes. Bar ot zavarja a legkevesbe.
    Nagyon cuki kutya, legyetek vele boldogok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk az is gond, hogy gyakorlatilag minden kereszteződés körforgalom, és lépten-nyomon fekvőrendőrök vannak. Szerintem ezt nem veszi be a gyomra szegénynek. Mi is igyekszünk elég rövid utakra menni, Van mikor a hosszabb utat is bírja és van mikor a rövidet is végigrókázza. :-( A kocsiba meg úgy kell betuszkolni, nyilván nem sok kellemes emlék köti hozzá.
      A visszahívást gyakoroljuk, nagyjából megy, inkább az a gond, ha épp valami nagyon érdekli akkor füle botját se mozdítja. Gondolom idő kérdése, meg virslié, mert ha az van nálam, akkor még 10 méterre se távolodik el :-)
      A szabadon rohangászás... itt a kertben is sprintelget, bár a megállással néha gondok vannak és szó szerint megy a falnak, de a tengerparton ahol van hely, megy mint a puskagolyó... Na akkor majd próbáljuk visszafogni, köszi! Nem fog neki tetszeni...

      Törlés