2014. július 6., vasárnap

Idén ismét Carcassone


Két évvel ezelőtt jártunk először Carcassone-ban, igaz, akkor csak Zsoltival kettesben. Már akkor eldöntöttük, hogy ez a vár annyira jó, hogy gyerekkel is feltétlenül látni kell. Tavaly a katár kastélyok felfedezésekor ide is eljöttünk, de mivel épp a nagy francia nemzeti ünnepbe sikerült belepottyannunk, csak gyönyörű tűzijátékot láttunk, a vár maga le volt zárva. 

A francia főváros tőlünk 1600 km, úgyhogy mindenképpen meg kellett feleznünk a távot, ezért aztán idén hol máshol szállhattunk volna meg, mint ebben a  falucskában? 

Nem bántuk meg, a lányoknak nagyon tetszett minden, estére értünk oda, tettünk egy sétát, majd reggel továbbindulás előtt itt kezdtünk és végigjártuk az érdekesebb részeket. 

éjjel, kivilágítvaés nappali fényben

kedvenc csigás tapas bárunk

csigás menütábla :-)

(Nem teszek fel több képet, a két évvel ezelőtti bejegyzésben van bővel, csak ismételném magam, akit érdekel, katt ide. 

Petra mindenképpen be akart velem jönni a szellemkastélyba (hogy hívják magyarul a hunted house-t?)
Szóval ez olyan házikó ahol ijesztgetik a jónépet szórakozás gyanánt. Mivel állítólag Pepe semmitől sem fél, mindenáron be akart jönni velem. És nem is csalódtunk, a nagy kamaszok visítottak, ő meg csak nevetett :-)
A legnagyobb problémája az volt, hogy vajon van-e pókháló a pincébe vezető lépcsőn, mert a pókoktól, na azoktól tényleg fél :-)
Amúgy jó kis móka, nekem is tetszett, igaz, két éve Zsoltival csak ketten voltunk, úgy ijesztőbb volt, most a csoporttal azért oldottabb volt a hangulat. Na meg már nekem nem volt meglepetés. Pepe viszont tényleg hihetetlen, azt mondta, menjünk még máshol is ha van ilyen, imádta :-) 
(És persze tuti benne van a pakliban, hogy Csenge viszont fél az ilyesmitől, így Pepe csak azért sem...)Egy tipp az ide utazóknak: minden év július végén, kb. 20-a után van egy fesztivál, akkor rengeteg program, mulatság, még több vásár és buli van a várban, ha tehetitek, érdemes akkorra tervezni az utazást. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése