2015. november 15., vasárnap

Slieve League: Európa (állítólag) legmagasabb parti szirtjei



A délnyugat-donegali partvidék megismerésekor kihagyhatatlan a Slieve Legue tengerparti szirtjeinek felfedezése. Állítólag Európában a legmagasabbak (601 m). Tériszonyosok ugyan szívhatják kicsit a fogukat, de ha az ún. "Egyemberes hágón (One Man's Pass)" nem is mennek keresztül, a többi megéri a fáradtságot. Ez az út a gerincen halad végig, amúgy szerintem nem annyira vészes, de esőben, ködben csúszós sáros úton kifejezett túracipő hiányában nem indultunk neki. Majd legközelebb... :-)


A gyalogos túraútvonal.
Mi a lentebbi parkolótól indultunk, de a lustábbak/sietősebbek jóval feljebb is parkolhatnak

Mi konkrétan esőben kaptattunk fel, de végig jó úton lehet haladni (egész sokáig akár biciklivel is) , csak néhány kecskével és pár hozzánk hasonló őrült turistával hozott össze a sors. (Köztük egy spanyol családdal akik 3 pici gyerekkel jöttek, a legkisebb még babakocsiban volt. Mi azért örültünk, hogy nem hoztuk a mieinket, tuti hallgathattuk volna a nyafogást, hogy nem vagyunk normálisak, esőben... persze nem mondom, hogy nem lett volna igazuk..., de azért így mégis nyugodtabb volt :-))











Sajnos a köd miatt nem láttunk túl messzire, de még így is csodálatos volt. 
Vannak szervezett hajóutak lent a mélyben (és még egy csomó túra,stb.), de esőben és ködben szerintem nem éri meg befizetni, viszont tiszta időben gyönyörű lehet.  


a köd miatt nem lehetett éles képeket csinálni

Bunglass kilátópont

az esőkabát állandó kísérőmmé vált, igazán jó szolgálatot tett,
bár néha a fényképezőt jobban féltettem mint magamat

egy rozoga kúp alakú púp

2 megjegyzés:

  1. Abszolút hasonlít Izlandra! Felveszem a céljaim közé. :-)

    VálaszTörlés
  2. Izlandon még nem jártam (azért ami késik nem múlik :-) ), de Írországba teljesen beleszerettem. Csak ajánlani tudom, nem fogtok csalódni. A városlátogatásokat gyakorlatilag teljesen mellőztük mert annyira csodálatos a természet! Mi meg egyébként is nagyon ki voltunk éhezve a zöldre.

    VálaszTörlés