2017. január 20., péntek

Halloween 2016


Mivel október végén közeledett Halloween, Íroszágszerte csontvázak, szellemek, zombik, pókok, tökök vigyorogtak ránk a plakátokról, kirakatokból, reklámokból. 

habcsók szellemek a cukrászda kirakatából

Angolszász országokban ez sokkal inkább elterjedt mint amihez mi hozzá voltunk szokva. Tekintve, hogy az írek elég szapora nemzet (egyrészt mert katolikusok, másrészt mert a mai napig tiltott az abortusz), rengeteg a gyerek, nem ritka a 4-5 gyermekes család, így minden tele van gyerekprogramokkal.
Így keveredtünk Dublinból hazafelé egy zombivadászatra. :-)

Vigyázat! Húsevő zombik
- belépés csak saját felelősségre

Egy nádas szélén a szabadban volt a terep. Kisebb csoportokban indultunk, megkaptuk a felszerelést, fegyvert, aztán a vezetőnket követve elindultunk a bozótban zombikra vadászni. Meg kellett szerezni a zombiharapás ellenszérumát, miközben ki kellett lőnünk a ránk támadó élőhalottakat. Tényleg izgalmas volt, a zombik jól voltak kifestve, és nagyon figyeltek a gyerekekre, nem rémítették halálra őket, mégis vicces és félelmetes volt - pláne hogy besötétedett mire indultunk!

lelkesen várták, hogy kezdődjön

még jó, hogy mostanában divat az ilyen katonai mintás ruha

a fővadászokMiután levadásztuk a szörnyeket még végigmentünk a "sikolymezőn" , ahol a nádasban levő kitaposott utat követve filmekből ismert szereplők és jelenetek elevenedtek meg. A végén a láncfűrészes gyilkos kergetett ki minket :-) A gyerekek röhögtek, esküszöm én jobban be voltam tojva mint ők... Ők meg vissza akartak menni még egy körre :-) Mondjuk ehhez tudni kell, hogy az enyémek (főleg Petra) semmitől nem félnek...

Halloween estéjén pedig egy felvonulásra mentünk Derry-be. A legérdekesebb az volt, hogy sok néző is fel volt öltözve, ki volt festve, nagyon jó volt a hangulat. :-)


rengeteg gyerek volt


szellemirtók

valahogy ET is idekeveredett

a közönség soraiból :-)

1 megjegyzés:

  1. Csodás élményben volt részetek! A lányoknak ez örök élmény marad! Perzse, ha odaköltöztök majd, akkor ezt megismételhetik. Nagyon jók a fotók!

    VálaszTörlés