2017. január 18., szerda

Kedves olvasóink, a rendkívüli helyzetre való tekintettel megszakítjuk adásunkat...


Igyekszem tartani magam a kronológiai sorrendhez (ezért is vagyok mindig csúszásban), de ma olyan dolog történt, amire az elmúlt században (egészen pontosan 103 éve) nem volt példa:

Havazott a tengerpartunkon!

Na nem mintha magyar szemmel nézve valami nagy hóvihar lett volna, de a spanyolok annyira el voltak képedve, hogy öröm volt látni, ahogy mindenki kisgyerekként állt az ablakokban és csodálta a hópelyheket! Mindenki kamerákkal, telefonokkal állt az utcán és az erkélyeken és fotózott, videózott, csipogtak a whatsappok.... 

ez a hóember tv-ben volt a hírekben, whatsapp-on kaptam a képet munka közben

103 éve nem volt hó

ezt pedig a rendelőablakból fényképeztemTöbb iskolát bezártak holnapra a és vörös meteorológiai készültség van az extrém időjárásra való tekintettel. Azért magyar szemmel nézve viccesek ahogy pánikolnak :-))

A gyerekeim is visongva jöttek ki a suliból, mesélték, hogy kihajtották őket az udvarra, ott táncoltak a hóesésben, sokan közülük még egyáltalán nem láttak havat, és az én lányaim is állítják, hogy most láttak először olyat, hogy esik az égből -  legalábbis az otthon töltött teleikre már nem emlékeznek... Tátott szájjal próbálták elkapni a hópelyheket és mini hógolyókkal még csatát is vívtak. 

ez az egyik hozzánk közeli tengerpart

ez is itt készült

egy gyerek hóembert épített a tengerparton


Történelmi pillanat volt, az biztos, ezért kapott helyet most a blogban. Holle anyó kezd szenilissé válni, vagy mi?? Ha ezek után homokvihar lesz a svédeknél, akkor tényleg itt a világvége....


2 megjegyzés:

  1. Remélem, hogy az adásszünet csak a hóesés idejére szól! Nagyon szeretem már a kezdetektől olvasni a bejegyzéseidet!

    VálaszTörlés
  2. Köszi :-) Lehet, hogy te vagy a leghűségesebb olvasóm? :-)
    Igen, már folytatom is!

    VálaszTörlés