2011. december 8., csütörtök

Bemutatkozás

Új blog, új élet :-)
Üdv itt kedves régi és új olvasók!

Azoknak akik most találtak ránk és nem ismernek úgy illik, hogy megejtsek egy rövid bemutatkozást:
A Bodnár család blogját olvashatjátok, ami áll:
- Apa, azaz Zsolt
- Anya, azaz Edit vagy Ditke, kinek hogy tetszik
- és az ikrek: Petra és Csenge, most épp 12 évesek.

Megunván a magyarországi szélmalomharcot, az egyre növekvő orvosellenességet, az európai viszonylatban röhejesen alacsony fizetést, optimistán nekivágtunk a világnak és a véletlen úgy hozta hogy a spanyol tengerparton sikerült állást találni. Nem rossz kis véletlen, igaz? :-)
A következő véletlen pedig 8 év után most Írország felé sodor minket, ősztől a blog már onnan folytatódik. 

A blogban az itteni életünkről olvashattok. Az első 2.5 év történéseit itt:


a folytatást pedig már ezen az oldalon.

Eleinte kifejezetten a család és baráti kör számára íródott blog mára kicsit átalakult, mivel (mint azóta sokan mások is írták), pont azok nem olvasnak akikre esetleg számítottunk, ellenben sok új, ismeretlen ismerősre tettünk szert menet közben. 

Ez a blog elsősorban emlék, magunknak. Családi napló és fotóalbum, egyben. Leginkább ez motivál abban, hogy (az időről időre felbukkanó mélypontok ellenére) ne hagyjam abba az írást. 
De ha már írok, miért ne tenném nyilvánosan, én is sokat profitálok mások (főként nyaralós-utazós) blogjából, hátha valaki pont itt találja meg azt az infot amit keresett :-)
Aki pedig üzenni szeretne nekünk, a kommentekben megteheti.*

Gondoltam már arra, hogy szétszedem utazós-kreatívkodós-családi blogokra, de végül arra jutottam, hogy a mi életünk így kerek, egyben: utazással, munkával, gyerekneveléssel és mindennel ami velünk kapcsolatos.

Jó olvasgatást kívánunk! 

*(Privat mail nincs fent az oldalon, de ha a kommentben megadsz egy e-mail-címet, arra - amint időm engedi - szívesen válaszolok, kérésre a kommentet a mail-címmel utána törlöm) 

11 megjegyzés:

 1. Kedves Ditke!

  Nemrégóta olvasom a blogod, de az elejétől végig olvastam az egészet, nagyon tetszik!

  Tudnál abban segíteni, hogy ha valaki most szeretne orvosként Spanyolországba menni, szakvizsga letétele után, akkor mit kell tennie, milyen papírokat kell beszerezni, kell-e fordíttatni, stb.? Említetted valamikor az spanyol orvosi kamarát, tudsz segíteni, hogy mi a honlapjának a címe?
  Egyenlőre még nem igazán jó a spanyolom, lassan 1 éve tanulgatom a párommal, de gyakoroljuk magántanárral szorgalmasan. Bár ez ott nem tudom mennyire számít, de angolul (még egyenlőre jobban) elboldogulok.
  Ti állami kórházban dolgoztok, ha jól értem? Tudsz valamit a privát kórházakról? Hol magasabbak a bérek?
  A ti kórházaitokban például keresnek radiológust?
  Előre is köszi válaszod!

  Szelecske

  VálaszTörlés
 2. Kedves Szelecske!

  Köszi hogy írtál!
  Azért, meg hogy végig bírtad olvasni az egészet, le a kalapom :)
  Ez a téma olyan nagy, annyira hosszú lenne leírni mindent, hogy inkább privátban válaszolok, írj egy e-mailt a bodnarcsalad.blog kukac gmail.com - ra és ott részletesen megbeszélhetjük. :)

  Szép napot!

  Ditke

  VálaszTörlés
 3. Szia Ditke, köszi a megjegyzést a blogomba és hogy ezáltal rátaláltam a tiédre is. :-) Ja,és ez úgy látszik, minden blogoló sorsa, hogy barátoknak szánja, akik oda sem néznek, de ehelyett az ember lel a blogon keresztül új barátokra is. üdv, Flögi

  VálaszTörlés
 4. Kedves Ditke!

  Engedje meg, hogy adalékot kínáljak fel a mo-i. gyámhatósággal szemben folytatott érveléséhez:
  http://index.hu/video/2013/02/04/az_orszag_legszegenyebb_csaladja/

  Az 59 éves Balogh Zoltán Csenyétén, az ország legszegényebb településének végében negyvenezer forintból épített házat magának, két lányának és 17 éves feleségének, Gizikének. Havonta összesen húszezer forintból élnek. A családról bővebben alább olvashat Hell István blogján.

  Egészséget, szakmai sikereket, családi boldogságot kívánok mindannyiuknak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen!

   Az a helyzet, hogy itt nem annyira a Gyámüggyel mint magával a törvénnyel van a gond, a gyámhatóság ezt akarja végrehajtani. A PTK módosítására lenne szükség, csak erre még 1952 óta nem került sor...
   Reméljük már nem várat sokáig magára.

   Törlés
 5. Kedves Ditke!

  HVG cikk kapcsán hallunk Felőletek:-). Örülünk, hogy jól vagytok, a gyámhatósági ügy ellenére!!

  Minden jót Nektek,
  a Görög Család (Zsuzska, Matyi, Zsófi, Balázs)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sziasztok Zsuzskáék!
   Remélem ti is jól vagytok! Puszi!

   Törlés
 6. A paraszolvencia nem csak magasnak "hitt", hanem magas is, hiszen ugyanolyan röhejes fizetésű emberek adják, sokan nem tisztázott körülmények és elvárások között. Bocs, ha félreértettelek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elnézést ha félreérthető volt, arra utaltam, hogy az embereknek általában téves elképzelésük van az orvosoknak juttatott paraszolvencia összegét illetően, sokan túlbecsülik. Nem a szubjektív hanem az objektív, számszerűsített értékét.

   Törlés
 7. Kedves Ditke, mint egy fenti hozzászóló, én is a szakmai lehetőségekről, körülményekről érdeklődnék. Mi közel 8 éve Németországban élünk, de a klíma enyhén szólva nem nekünk való, ennyi idő alatt sem tudtunk megbarátkozni vele. Ezért azon gondolkodunk, hogy a szakvizsgám után melegebb éghajlatra toljuk a szekeret.
  Szabad írnom a másik válaszodban megadott email címre privát üzenetet?
  Válaszodat előre is köszönöm!
  Eszter (Kinga és Csenge anyukája :-)))

  VálaszTörlés
 8. Kedves Eszter,
  Természetesen, írj nyugodtan, igyekszem minden kérdésre válaszolni :-)
  Ditke

  VálaszTörlés