2011. december 9., péntek

Két ország határán


Strassburg a francia Kehl a német oldalon található, köztük pedig a határ két oldalán egy óriási parkot építettek a Rajna két partján. 
Az Európa-híd és a Barátság híd köti össze a két oldalt, előbbin az autók, utóbbin a biciklisek és gyalogosok közlekednek. 

Barátság-híd

                                               A naprendszer modellje
Egyik nap biciklit béreltem és átkerekeztem a túloldalra. Ezer éve nem bicikliztem, mit mondjak, isteni volt! Pedig elég jól elfáradtam, de megérte. (Ja, és mindenütt, de szó szerint mindenütt van bicikliút)

Ez az önfotózás még nem az igazi
Sokan mondják, főleg szingli csajok, hogy egyedül nem jó kirándulni. Nos kérem én ezt határozottan cáfolom. Az egész hetet reggeltől estig egyedül töltöttem mert Zsolti 7:30-tól 18:30-ig előadásokat hallgatott meg operált, esténként meg tanfolyam-vacsorákra járt, így épp csak éjszaka találkoztunk a szállodában. Ennek ellenére én nagyon is jól éreztem magam: keresztül-kasul jártam a várost, órákon át bicikliztem városban-erdőben, faleveleket, terméseket, virágokat gyűjtögettem a parkokban és akkor ültem be enni valahová ha már nem bírtam állni a lábamon - és csak a magam ura voltam: senki nem kérdezte meg, hogy "te most még komolyan be / el akarsz menni oda is?!". Jól esett elfoglalni magam a saját gondolataimmal,  hétköznapokon erre olyan kevés idő van.

Kehl főtere
Katonai temető - minden síron friss virággal
Szúnyog alakú mászóka!
UFO az erdőben
Bebicikliztem az erdőbe, aztán annyira belejöttem, hogy teljesen besötétedett mire hazaindultam

Automatika beállít-rönkhöz rohan-villan-megnéz-nem jó-újra-egy idő után megun és úgy dönt hogy ferdén is jó az a kép
Kilátó - most kell felmászni, 80 évesen már nem bírom majd

Alulnézet: a tartógerendák fenyőtörzsekből

2 megjegyzés:

  1. huh, de jó lehetett EGYEDÜL!!! :)
    Én vásárlás közben szoktam 2-3-4 órára kikapcsolni, mikor nagy ritkán anyóséknál vagyunk s végre magam megyek el de az akkor fel kell töltsön 1-2 hónapra :DDD

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, van aki el sem tudja képzelni, micsoda öröm tud lenni egy bevásárlás :-) Szerintem kell néha egy kis egyedüllét, nagyon fel tudja tölteni az embert, utána több türelmem van másokhoz.

    VálaszTörlés