2011. december 9., péntek

Strassburg - a Karácsony fővárosa

Egyszerűen nem lehet nem karácsonyi hangulatba kerülni! :-)










Sajnos elég illúzióromboló volt mikor 20 fokban, napsütésben, pálmafák között landoltunk...

Azóta itthon is csinosítjuk a lakást és igyekszünk az ünnephez méltó hangulatot varázsolni, lassan itt is hűl az idő :mostanában olyan 15-17 fok van, ettől persze még mindig nem lesz fehér karácsonyunk, de valamicskét segít.

4 megjegyzés:

  1. Hat ketsegtelen, hogy a nemet es angolszasz orszagokban is jobban odateszik magukat, amikor dekoralni kell :)) Valoban tobb karacsonyi feeling jon at, de mivel az elso 20 evben ehhez szoktunk, utana jo volt megtapasztalni azt is, milyen mashol, pl a tengerpartoknal a palmafakra es narancsfakra tekert karacsonyi egosorok engem ugyanannyira fel tudnak dobni, sot :)) Ti minden evben otthon szoktatok egyebkent karacsonyozni?

    VálaszTörlés
  2. Attól függ, hogy az otthon mit jelent :-)
    Tavaly otthon karácsonyoztunk, idén itthon :-)

    Ha arra gondolsz, hogy szállodában-e akkor amíg kicsik a gyerekek nem akarunk utazni, mert még hisznek a télapóban, készülnek nagyon, eléggé megkavarná őket, hogy most egy idegen helyre rendeljük az ajándékot. Majd ha ráérek írok a karácsonyi előkészületeinkről, de pl. kitettük már a táblát, hogy "Santa please stop here" meg ilyenek. :-) Majd ha nagyobbak lesznek és már nem hisznek a mesékben akkor talán elutazunk, pl. ez a Strassburg igazán jó úticélnak tűnik, nagyon hangulatos, minden feldíszítve, az utcán rengeteg bódé, karácsonyi vásár, a katedrális mellett műjégpálya, stb.
    Tulajdonképpen nem bánnám ha egyszer végre nem ügyelet után karácsonyoznánk... Tavaly, tavalyelőtt is ügyeltünk előző nap, idén meg 24-én ügyelünk, úgyhogy 25-én, szintén ügyelet után lesz karácsony :-( De cserébe idén a szilveszter szabad! :-)

    VálaszTörlés
  3. Ja, en ugy ertettem, hogy esetleg hazautaztok Mo-ra, de akkor ezekszerint miota kint eltek nem :)

    Nalunk ugy alakulnak a karacsonyi szokasok, hogy blendeljuk a legjobb reszeket, es attol fuggoen, hogy hol tartjuk - eddig mindig Spanyolorszagban tartottuk miota itt elunk, igy jonnek a Harom Kiralyok is januarban, de dec 6an hozzank is megerkezik a telapo, es egyedul a 24.e nem tiszta meg szamomra :D Ha otthon, Mo-on, akkor a Jezuska, de ha itt, lehet Papa Noel...? kkkk Ez szerintem minden expat csaladnal erdekesen es izgalmasan alakul, csak igyekezzunk konzekvensek maradni amennyire lehet :D De nekem tetszik az az elkepzeles, hogy mindig, ahol vagyunk epp, a helyi szokasokat beleveve unnepeljunk, amit a mashonnan hozott szokasokkal fuszerezunk kedvunkre :-)

    Strassbourg nekem is megmaradt annak idejen, hogy nagyon szep varos, bar mi osszel voltunk, karacsonyi diszben megszebb :-)

    Tovabbi jo keszulodest!

    VálaszTörlés
  4. Mióta kint élünk először itt kint karácsonyoztunk, aztán tavaly hazamentünk, idén ismét kint.
    A Télapós dolgot pedig épp tegnap este veséztem ki, nálunk is nagy a zűrzavar... :-)
    Az a baj, hogy a gyerekek már egymás között megbeszélik ezeket és ugye ahány ház annyi szokás, az meg ahogy nőnek egyre gyanúsabb, ha már itt jár a Télapó akkor miért nem hoz ajándékot a többieknek? És akkor még nem beszéltünk a nem keresztény kultúrkörből származó gyerekekről ahol pedig szó sincs még karácsonyról sem... Pedig ők is jók voltak, akkor miért nem? Most kezdem érezni milyen baromi nehéz ezt elmagyarázni, hogy ne is áruljam el magunkat de mégis hitelesnek tűnjön, de egyben olyan is legyen ami az idők folyamán fokozatosan átalakítható a valósággá...
    jó hogy Dani még kicsi, a ciki kérdésekre még várhattok :-)

    VálaszTörlés