2012. április 19., csütörtök

Ezek a mai gyerekek...

Mivel itt egyre jobb az idő a csajok is egyre többet játszanak a kertben miközben én tudom a dolgomat végezni a lakásban.

A minap éktelen ordításra rohantam ki - persze menet közben már minden rémségre gondoltam - mikor Csenge lányom halálra vált arccal mutatott a nadrágjára:
- Anyaaaaa, molylepke!! Meg fogja enni a ruhámat! Megeszi a nadrágomaaaat!

Szegény gyerek nem értette mi olyan vicces, de én nem bírtam ki röhögés nélkül :-)

Erre pár nappal később lovagolni voltak, és míg Pepe turnusa volt addig Csenge az udvaron szöszmötölt. Egyszer csak bejött a lovardába, hogy mutatni akar valamit, majd az orrom alá dugta ezt az édes kis jószágot:
Egy kutya megfogta, ő meg kimentette a szájból.

Egy molylepkétől retteg, a patkányt meg csak úgy simogatja. 
A fene se érti... És még haza akarta hozni, hogy jó lesz a tengerimalacoknak játszótársnak...

9 megjegyzés:

 1. Ez aranyos :-) Ezek szerint nemcsak az enyémek akarnak mindenféle négy meg kétlábúakat hazahozni, ez megnyugtató :-))

  VálaszTörlés
 2. Nagyon cuki:) es a patkany is egesz csinos...fozni tud?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Basszus, a fozes nem jutott eszembe... visszemegyek es megkeressuk. :)

   Törlés
 3. Szia, patkannyal vigyazzatok, nalunk elofordult, hogy a gyerek veszett patkanyt simogatott. Oltogathattuk es nagy cirkusz volt egy jolfejlett nyugat-europai orszagban az oltoanyag beszerzese.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze, elmagyaráztam neki hogy nem fogdossuk, mert... De ha már úgyis fogta, gyorsan lefotóztam a mobillal. :)
   Amúgy meg tényleg, honnan tudtátok hogy veszett?

   Törlés
 4. Névtelen, bocs, megkérdezhetem, hogy honnan tudtátok, hogy veszett volt a patkány? Kis rágcsálókban állítólag nagyon ritka...nem mintha nem lenne igazad, hogy nem kell különösebben haverkodni a patkányokkal.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A patkany belekapott a gyerek kezebe, esznel levo csaladtag rogvest agyoncsapta, vittuk a gyereket doglott patkanyostul az orvoshoz, aki beinditotta a kozegeszsegugyi gepezetet. Eleve gyanus volt, h. a dog miert engedi magat fogdosni, miert olyan szelid. Tehat ilyen is elofordul, nem art vigyazni.

   Törlés
 5. fúúúúúújjj, patkány. pedig tényleg helyes kis feje van, de rosszul vagyok a farkuktól. Marcikámnak alvós IKEA patkánya van, hosszú randa farokkal. imádja:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. IKEA-s patkányunk is van. Meg Remi, meg a másik , a tesója, a kövér, a L'ecsóból, meg csak úgy no name patkányokkal van tele a lakás. Merthogy korszakok vannak kérem. Patkányos korszak, macskás korszak, lovas korszak... És persze az egyszerűség kedvéért a két gyereknél ezek nem egyszerre zajlanak. De mind a kettőnek kell mindenből, ha véletlenül mégis átfedés lenne a korszakok között. :)

   Törlés