2012. április 13., péntek

Tojásvadászat 2012

A lakásdekoráció idén frissen festett tojásokból készült. Zsolti fúrta, fújta, festette a gyerekekkel. Én meg nem győztem rántottát sütni-enni a kifújt tojásokból. És idén is csak készültem igazi hímes (hímzett) tojást készíteni, de jövőre már egészen biztos...


Készülőben a tojásfa. Mire nem jó a Télapótól kapott virgács :-)


Tojásvadászat korán reggel a kertben:

Muti, mit találtál?
lüke nyúl
Ezt gyűjtöttük!


És kicsit később, a "nyulas résznél":

Nézzük, hol lehet...

Úgy látom ott mintha lenne valami...


A helyet még akkor fedeztük fel amikor ide költöztünk, akkor még sok kis vadon élő nyuszi lakott erre. Akkor került a családi húsvéti kalendáriumba, hogy itt is keressük a tojásokat, hiszen ahol nyúl van ott tojásnak is kell lennie. 

Azóta egy mega méretű bevásárlóközpontot húztak a területre  (Állítólag novemberben nyílik és Európában az egyik legnagyobb lesz - hogy miért pont ide a világ végére tették, azt ne kérdezzétek), a nyulak pedig elmenekültek, de a gyerekekben él a hit és ezt a világért sem rombolnánk le. Így aztán szokás szerint itt is kerestünk tojásokat. És aki keres, az talál. :-)

Amúgy idén kristályosodott ki nekem, hogy a gyerekeim szerint nem egy, hanem sok húsvéti nyúl van, sőt, praktikusan az összes nyúl ezen a napon azzal foglalkozik, hogy tojásokat szórjon szét amerre jár. Elég nehéz volt lebeszélni őket arról, hogy bejárjuk az összes parkot tojásvadászat címszóval... :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése