2015. október 10., szombat

Ami még az eddigi dublini beszámolókból kimaradt

Ígérem, ezzel már befejezem a dublini élménybeszámolót, bár még voltunk egy-két helyen, de azok már nem voltak annyira emlékezetesek. 

Imádom, ha egy nagyváros nem épít be minden talpalatnyi földet, hanem teret hagy a nagy zöld parkoknak kis tavakkal, kacsákkal, árnyas padokkal...
Dublinban több nagy park is található. A Főnix park Európa egyik legnagyobb bekerített parkja. Közel sem jártuk be az egészet, az állatkertbe sem mentünk be, csak élveztük a viszonylagos csendet, a zöldet, és hogy épp nem esett az eső. A Wellington emlékmű, Európa legmagasabb obeliszkje

St. Stephen's Green


A Trinity College Írország leghíresebb oktatási intézménye. E falak közt tanult többek között Jonathan Swift, Oscar Wilde vagy például Samuel Beckett is. 

Trinity College

Itt található az írek leghíresebb könyve, a Book of Kells, ami némi belépődíj ellenében megtekinthető, de mi nem éltünk e lehetőséggel. 

Viszont sétáltunk egyet a belső parkban, majd továbbálltunk. A szemközti oldalon egy whiskey múzeumba botlottunk. Tekintve hogy ez még annyira sem hozott lázba minket mint a sörfőzde, erre is csak futólag vetettünk egy pillantást. Az tény, hogy az írek számára biztosan alapvető, állítólag az ír jóga gyakorlásához elengedhetetlen.Véletlenül botlottunk bele a Royal College of Surgeons épületébe, de ha már ott jártunk, csináltunk egy képet a királyi házi sebészemmel :-) Nem tudom, hogy be lehet-e menni turistáskodni, de mi olyan határozottan mentünk át a bejáraton, hogy az ajtón álló biztonsági őr semmit nem kérdezett :-) 
Itt van kiállítva Írország legrégebbi és egyben a világ egyik legrégebbi fogorvosi egyetemének emléktáblája és egy régi fogászati kezelőszék is. 

Royal College of  Surgeons


ez csak úgy, egy aranyos köztéri szobor a Christ Church katedrális előtt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése