2012. március 20., kedd

Apák napja

Spanyolországban március 19-e nemzeti ünnep és munkaszüneti nap, Apák napja. Gondolom Szent József után választották pont ezt a napot. 

Nem értem, hogy Magyarországon ha az anyukákat ünnepeljük, az apukák miért nem érdemelnek meg egy napot, ami csak az övék?

A csajok nagyon lelkesen készültek mind az iskolában, mind itthon. Apa reggel ágyba kapta a reggelit (ebben kicsit segítettem), majd elhalmozták saját készítésű könyvjelzővel, könyvvel (ami természetesen róla szól), levelekkel, képekkel. 




Boldog Apák napját mindenkinek így utólag is, éljenek az apukák!

8 megjegyzés:

  1. 'Az apák napja egy világi ünnepnap, Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik. (Vannak, akik – viccesen – május 19-ét, Ivó napját tartják apák napjának.) A 20. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként.' wikipedia :))

    Amugy mi is most tudtuk meg, hogy nem egesz Spo-ban szunnap az apak napja, mert pl az elmult 5 napban a Costa del Sol-on voltunk es ottani ismeroseinkkel beszelgetve kiderult, hogy nincs ott semmifele munkaszuneti nap, hetfon suli es melo van! Ezert mondom, hogy ahany regio, annyi Spanyolorszag is, mert mindenhol minden valtozik :)) Nem lehet altalanositasokat mondani rola, de pont ettol lesz olyan szines es erdekes az orszag :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a kiegészítést. :)
      Amúgy ti ismertétek Magyarországról? Az oviban, suliban volt anyák napja, azt mindig köszöntöttük, de apák napját soha. Hallottam már, hogy valami napot kijelöltek rá, de úgy igazából, ünnepként jelen van? Anyák napján mindenhol virágok, a Valentin is betört, de az apák napja valahogy nem. Vagy csak nekünk maradt ki??

      Törlés
  2. Most már legalább tudom, hogy miért anyáztam tegnap a buszmegállóban :-DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, eleinte nekem is voltak hasonló "élményeim" :)

      Törlés
  3. nalunk is van apak napja, tegnap volt, mint nalatok, de itt rendes munkanap. holnap viszont a tavasz elso napja lesz! :) nagyapak napja van nalatok? nalunk az is van! amugy mo-rol en sem ismertem az apak napjat. az nekem is kimaradt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyapák napja? Nem tudok róla. Pedig az is lehetne. Minden ünnepre vevő vagyok :)
      Majd megkérdezem a kollegáimat hogy va-e nagyapák napja, ha nincs majd javasolom a bevezetését, a spanyolok is szeretnek ám mindenből fiestát csinálni :)

      Törlés
  4. En csak hallottam, hogy van, de nem tudtam mikor es szerintem nem unneplik sokan Mo-on...de ki tudja? a spanyolok is unnepelnek mindent, amit csak lehet, de nagyszulos naprol meg nem hallottam, de lehet csak azert, mert nalunk ugye az itt nem annyira aktualis...bar neha jol jonne egy spanyol nagyi nekunk is egy-egy este erejeig :))

    VálaszTörlés
  5. Belgiumban is van apák napja, de később mint az anyák napja, május utolsó vasárnapja.

    Különben mi még Mo-on (7 éve élünk Belgiumban) is tarottuk az apák napját. Nekem nagyszerü férjem van és nagyszerü apa (nem vicc!!!), a maga hibáival, mert ugye kinek nincsenek. A gyerekeit nagyon szereti és jól szereti őket, mert őt is nagyon szeretik. Valahol olvastam, hogy amerikában tartanak apák napját, és a lányok elhatározták, hogy ezután minden évben felköszöntik az apukájukat is, mert annyira szeretik. Aztán a fiuk is hozzájuk nőltek, igy mi már sok-sok éve ünnepelünk, arra már nem emlékszem, hogy Mo-on mikor ünnepeltük, de ünnepeltünk.

    Itt meg ugyanolyan csinnadratta van, hirdetések, ajándékvásárlásra buzditások, mint anyák napja előtt.

    Azért az én drága párom mindig elérzékenyül, hogy a gyerekei felköszöntik és még a mai napig nem tudta megszokni, hogy van ez az alkalom, mindig meglepődik. :)

    VálaszTörlés