2016. január 25., hétfő

Elvarázsolt kastély Kilgarvan mellett


A nyaralások tervezésekor az ember manapság többnyire neten keresgél: mit, hol, mikor, mennyiért: minden rajta van a hálón. Így esett, hogy véletlenül rábukkantam egy elhagyott Csipkerózsika kastélyra: Írország délnyugati csücskében áll, illetve ma már inkább csak rom. A száz éves álom közben pedig - pont ahogy a mesében - benőtte az erdő. 



Mit mondjak, királyfi a talpán aki megtalálja :-)

Az összes info-nk annyi volt, hogy Kilgarvan mellett kell keresgélnünk. Ez odáig ment is, gps-be beütöttük és meg is találtuk. Azt hittük, ott már majd látni fogjuk és megyünk az orrunk után. 
Majdnem...

Többször cirkáltunk fel-alá az országúton, megálltunk, leskelődtünk, de mit mondjak, a gonosz boszorka rendesen elvarázsolta... így már majdnem feladtuk, mikor az uram sasszeme mégis kiszúrt valami toronyfélét lent a völgyben. 
Valami mellékúton lehajtottunk, majd félretéve a kocsit - lévén fehér lovunk nem volt kéznél - gyalogosan közelítettük meg a kastélyt. 



Helikopterről be kell vallani jobban mutat, így földi halandó számára alulnézetből nem igazán adja azt a hatást mint vártunk. Ha most hagynám magam kizökkenteni mesés-romantikus hangulatomból még azt találnám mondani, hogy ez egy régi romhalmaz begazosodva, de nehogy már, fő a pozitív gondolkodás :-) 


vajon ez az a bizonyos toronyszoba?




nem épp várárok, mert nem öleli körbe a várat, de attól még tűzokádó sárkány lakhat benne, nem?


Körbejárva az épületet azért bebizonyosodott, hogy mégis van itt még a varázslatból (még ha csak nyomokban tartalmaz, akkor is): az öreg szolgáló most is ott aludta 100 éves álmát az épület előtt. Nem mertük felébreszteni, na meg mégsem hagyhatom, hogy a Zuram más nőket csókolgasson, úgyhogy a királylányt a toronyszobában meghagytuk az utánunk érkező hercegeknek. 


Aki nem hiszi, járjon utána! 

1 megjegyzés: