2012. szeptember 16., vasárnap

Petra kívánságára: Halászbástya


Tavaly Márta néniéktől a lányok kaptak egy nagyon jó kis mesekönyvet: A Budapesti kis boszorkány a címe, a mesén keresztül bemutatja Budapest főbb nevezetességeit. A lányok már többször elolvastatták és Petra kérése az volt, hogy ha Magyarországra megyünk akkor menjünk el a Halászbástyához, mert ő azt nagyon szeretné élőben is látni.

Így is lett. :-)

Mondjuk nem volt teljesen csalódásmentes a dolog, mivel a Halászbástyára belépőt szednek, majd miután kifizettük, felmentünk, kiderült, hogy a másik végén simán fel lehet menni fizetés nélkül is és még egy kávézó is van a tetején. A Mátyás-templomban pedig felújítás van és az egész tele van állványokkal :-(
Ezt is kiírhatták volna mondjuk a bejáratnál :-( (Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy Coruña-ban mikor a kastélyban minimális renoválás volt, ingyen engedtek be minket és még ők kértek elnézést)

De csak a szépre emlékez(z)ünk, így jöjjenek a képek:

Halászbástya 




Az Országház


A Mátyás-templom makettje

És maga a Mátyás-templom




sajnos belül ez a kép fogadott minket :-(

Pepe a koronázási jelképekkel

A felújítás során a kupola alatt talált kapszulák és tartalmuk, többek között hogy mennyibe került egy kilo kenyér  1961-ben (3 Ft), vagy kik dolgoztak a munkálatoknál. 

I. István szobra




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése