2016. augusztus 11., csütörtök

Az Arcok útja : La ruta de las Caras (Buendía)


Ezen a hosszú hétvégén még egy programra maradt időnk, a választásunk pedig a Ruta de las Caras-ra, az Arcok útjára esett. Ez a rövid túraútvonal Buendía település határában található (Cuenca tartomány), a Sierra de Altomira hegységben. Madridtól nem egészen 2 órácskára van, így a fővárosba kirándulók is tehetnek egy kitérőt ha a természetbe vágynak. 


térkép

Ez tulajdonképpen egy ingyenes szabadtéri múzeum, ahol a művészet és a természet kéz a kézben járnak: Jorge Maldonado és Eulogio Reguillo szobrászok kőbe faragott alkotásai vesznek körül minket. A helyi önkormányzattal egyeztek meg, hogy a könnyen megmunkálható kőbe alkotnak a jelen - és utókor számára. A szobrok nagy része 1992 és 2007 között keletkezett, de amíg szabad sziklák vannak addig újabb és újabb alkotások is lesznek :-)




az úton lejuthatunk a víztározóhoz


takonypócok


az abszolút kedvenc a koponya lett






Maga az útvonal könnyű és egyáltalán nem hosszú, kb. 1.5 km, a PR-CU 96-os úton található. Ez egyébként egy kb 15 km-es út mely az itt található víztározót járja körül - akinek kedve és ideje van akár az egészet is felfedezheti. Buendía-tól egy mellékúton lehet idejutni (kb. 4 km), közvetlenül az Arcok útja kezdete előtt lehet parkolni autóval. 

Madridtól 1 óra 45 perc kocsival, Cuenca-ból pedig 1 óra alatt ide juthatunk

A környéken bejárható útvonalak

La ruta de las Caras

a szobrok elhelyezkedése
a fehér-sárga jelzést kövessük



1 megjegyzés: