2016. december 16., péntek

International Day


Október végén az iskolában Nemzetközi Nap volt: van létjogosultsága,  több mint 30 féle nemzetiségű diák jár ide, mondhatni igazán színes kis közösség :-)

A feladat az volt, hogy amennyire lehet, öltözzenek a saját nemzeti viseletükbe és vinni kellett valami olyan ételt vagy sütit ami az országukra jellemző. 

Az öltözést többen a nemzeti focimezzel oldották meg, úgy tűnik, az a leginkább vásárolt népviseleti ruházat :-))))

Mi kitettük magunkért: Petrán az a ruha van amibe még anno én öltöztem valami iskolai ünnepségen (még jó, hogy szeptemberben volt az érettségi találkozónk amire hazaugrottam, így el tudtam hozni a ruhát). Csengének pedig alkottunk egyet, egy szintén régi kis ruhából, ami ugyan már nagyon kicsi lett volna rá, de köténynek megfelelt. A blúzokat még régebben vettük Tihanyban, még éppen sikerült rájuk adni, a pártát pedig anyukám készítette házilag. 




Magyaros ételnek a mákos gubát választottuk, vaníliasodóval. A gulyást vagy a töltött káposztát melegen kellett volna tartani, a mákot meg a legtöbben úgysem ismerik, rendszeresen rácsodálkoznak ha ilyet sütit viszek valahova. 
Jó választás volt, az utolsó morzsáig elfogyott :-)

Jó ebben az iskolában, hogy a gyerekek úgy ismerkednek meg a világgal, hogy szinte észre sem veszik. Beszéltek a különböző nemzetek ünnepeiről, szokásairól, nyelvéről... Persze az angolok és spanyolok nem bizonyultak olyan érdekesnek, de az indiai vagy a kínai annál inkább! Nem beszélve a magyarról, ugyebár :-))


2 megjegyzés:

  1. Folyamatosan olvaslak benneteket és közben kicsit irigylem is a lányokat. Tényleg nagyon jó nekik, kinyílt előttük a világ, amire egy ilyen alkalom még rásegít.
    Nagyon helyesek lettek a ruhácskák, ami a lányokon csodálatosan mutat. Szépséges nagylányok lettek már.
    Ó, az a mákos guba! Micsoda ötlet! Nem jutott volna eszembe, pedig nagyon is magyar. A gyerekeknek meg az ilyen édességek jobban ízlenek, mint a többi általad említett étel. Nálunk gyermekkoromban a karácsonyi vacsora nélkülözhetetlen étele volt, igazi (anyukám által sütött) gubarúdból. Ma már csak kifliből készítem a hétköznapokban. Eszembe juttattad az igazit, meg is sütöm én is az idén.
    Áldott adventet nektek!

    VálaszTörlés
  2. Jó ötlet volta sulitól. Nagyon jól oldottátok meg a feladatot.

    VálaszTörlés