2012. április 24., kedd

Guadalest


 Guadalestet már rég kinéztük magunknak. Mondhatni szinte azóta, hogy ide költöztünk, de valahogy csak most sikerült eljutnunk.



Egyáltalán nem bántuk meg, egy napos kirándulásnak tökéletes volt, de akár egy hosszú hétvégét is el tudnék képzelni.


A falu viszonylag közel hozzánk, Valencia tartományban egy völgyben, a Guadalest nevű folyó mentén található, melyet a tartomány legmagasabb hegyei vesznek körül, épp ezért nyáron hűvösebb, télen pedig kifejezetten hidegebb mint a tengerparti területek. A vár a XIII. században épült, azóta tűzvész, földrengés, átalakítások után pár évtizede nyitották meg a nyilvánosságnak.



 A falu lakossága a tavalyi adatok szerint 240 fő, ehhez képest jópár étterem, bár, kávézó, majdnem egy tucat múzeum (pl., Betlehem és babaház-, kínzóeszközök, miniatűr -és óriás szobrok, etnológiai, régi autók-, só - és borsszórók Múzeuma, stb) várja a turistákat, akik jönnek is szép számmal, nem könnyű parkolóhelyet találni.












Felsétáltunk a várba, megnéztünk pár múzeumot (amiket még a gyerekek is élveztek), nagyon jó kis nap volt, mindenkinek ajánlom, aki erre jár, ne hagyja ki! :)

4 megjegyzés:

  1. CSodás helyre kirándultatok, nagy élmény lehetett, nagyon szépek a fotók és helyesek a csajok! Kiváncsian várom a többi beszámolót is!!
    Szép hetet! Orsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)
      Mindjárt írok a múzeumokról ahol jártunk, nagyon érdekesek voltak.

      Törlés
  2. Fantasztikus egy hely! Pláne nekem, aki két éve a lapályon él:) a hegy-és símániás férjem meg közben folyamatosan lesi az innsbruck-i hójelentést. Kicsit hasonlít Castelmola-ra (Taormina feletti pici város Olaszországban).

    VálaszTörlés
  3. Ditke, hol találom a mailcimed, mert inkább privátban válaszolnék arra amit kérdeztél :-)

    VálaszTörlés