2013. január 29., kedd

Cabo de Gata nemzeti park


A Cabo de Gata nemzeti park volt a következő megállónk. Konkrét célunk nem volt, ahol tetszett a táj leparkoltunk és sétáltunk egyet. Gyönyörű időnk volt: napfény, tengerpart, pálmák agávék ... kell ennél több szilveszterre? :-)

Ráadásul nem turistaszezonban voltunk, úgyhogy mienk volt szinte az egész tengerpart :-)

San Miguel de Cabo de Gata



Először a parton sétálgattunk, szedegettünk kagylókat, kavicsokat, sőt, még egy tengeri csillagot is találtunk. (A gyerekek ugyan mikor elmentünk és kérdeztük, hogy mit hozzunk nekik, őszi faleveleket és gesztenyét kértek... de aztán örültek annak ami volt :-))



11 körül kezdték kipakolgatni az asztalokat az egyik part menti étteremnél, bár rajtunk kívül egy teremtett lélek nem járt a környéken. Aztán kicsit később mikor visszajöttünk ide már olyannyira tele volt minden, hogy folyamatosan új asztalokat terítettek az érkezőknek. 



Továbbmentük a Gata-foki világítótoronyhoz, ami egy vízbe nyúló sziklafalra épült. A kiírás szerint a környéken néhány évtizeddel ezelőtt még fókák is éltek, ez igazán meglepett minket. 

Faro de Cabo de Gata





Lementünk a vízpartra és életemben először még polipot is láttam (mármint élőt a tengerben, nem akváriumban, a tányéromon vagy halaspulton jégbe hűtve :-) )








A nemzeti park területén messziről zöldnek tűnik a táj, néhol valóban fűcsomók vannak, máshol viszont ameddig a szem ellát, agaveerdők. 



1 megjegyzés: