2013. március 24., vasárnap

Tentegorra Kalandpark - Cartagena


Réka pár napja mondta, hogy van a közelben egy kalandpark. Nem én lennék ha nem kezdtem volna egyből keresgélni, és persze az első adandó alkalommal, azaz ma el is mentünk kipróbálni. 

A park a Parque de Rafael de la Cerda néven Cartagena külvárosában található, nem csupán kalandpark, de egész nagy gyerekjátszótér, paintball, tenisz-, pádel- és focipályák, grillezőhely, ugrálóvár, valamint  fedett és nyáron szabadtéri medencék is találhatók. (képek itt) Folyamatosan fejlesztenek, most is több helyen láttunk építkezéseket. Egyszóval simán el lehet tölteni egy napot családilag.    
Mondanom sem kell a csajok is nagyon élvezték. 





óriás csúszda

A kalandpark részén  (Parque de Tentegorra) ,  van külön gyerekpálya és 5 különböző nehézségű pálya a felnőtteknek. Először végigmentünk a gyerekeknek szánt részen, de erre Petra kijelentette, hogy na nehogy már csak ennyi legyen, ez így unalmas, és ő igenis fel akar menni a nagyobbakra is. (Nem is ő lenne ha nem mondta volna...) Igaz, nyáron a Balatonnál a Sobri Jóska parkban tényleg voltunk a magasabb és nehezebb pályán is, szóval tudta, hogy miről beszél. 






Elvileg a zöld pálya 12 éves kortól engedélyezett, de aztán velünk felengedték őket. Semmi gond nem volt,  simán végigmentünk rajtuk, 2.5 órát mászkáltunk a fák között. :-) 
(Inkább a magasság miatt lehet lényeges a 12 év, mert volt  ahol nekünk kellett beakasztanunk a karabinert mert ők nem érték el.)

onnan csúsztunk át









Az már biztos, hogy nyáron visszamegyünk pikniktáskával és fürdőruhával felszerelkezve :-)

aktuális belépők: 
A parkba felnőtteknek 4, gyerekeknek 2 Euro, (de akik a közelben laknak nekik érdemes bérletet venni, ez is 4 Eu-ba kerül csak egész hónapra érvényes, plusz egy csomó kedvezményt adnak a helyi boltokban éttermekben), a kalandparkba külön belépő van, 10 Eu/fő.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése