2012. február 12., vasárnap

Student of the week


Az iskolában úgy általában nagyon szeretik jutalmazni és ezzel motiválni  a gyerekeket. (Ami szerintem rettentő jó dolog, mindig úgy jönnek haza a suliból mint valami tábornokok, egy csomó csillaggal a ruhájukon :) )
Van egy kis füzetük, ebbe gyűjtenek matricákat, pecséteket jó munkáért, hibátlan dolgozatért és minden hatodik után választhatnak egy kis ajándékot (tollat, radírt, matricát, hajcsatot, stb) a Golden box-ból. Ha pedig egy teljes oldalt telegyűjtenek akkor kapnak egy emléklapot. Ezt a heti rendszerességgel tartott alsó tagozatos (1-6. osztály) gyűlésén adják át, mindenki előtt. Természetesen jól meg is tapsolják egymást, szóval a gyerekek alig várják, hogy mehessenek emléklapot átvenni. Ilyen reggeleken szokta Csenge ragyogó szemmel mondani, hogy "Anya, ma szeretek iskolába menni" :)
A legnagyobb elismerés azonban a "student of the week" emléklap, amit minden héten csak egy diák kaphat meg a 6 évfolyamból. A tanárok szavazata alapján ítélik oda annak a gyereknek aki valamiért kimagasló teljesítményt nyújtott, mind a tanulás mind a magatartás terén. 


A díjazott fényképe kikerül az aulába a dicsőségfalra és az osztály ajtajára is. 

Pár hete ezt Pepe kapta meg :)), az osztályukból elsőként!



Miután felkerül a következő heti díjazott az ő arcképe az egyik csillagra vándorol


Nagyon büszkék vagyunk rá :)

6 megjegyzés:

  1. En is gratulalok hozza! :) Tenyleg nagyon szep dolog!

    VálaszTörlés
  2. Gratulalok en is neki!
    Kepzeld milyen erdekes, Dani is epp ket hete hozott haza a nyakaban egy 'Star of the week' kutyusos kis erdemrendet :D Annyira meglepodtem rajta, hogy meg lefotozni is elfelejtettem. Nem tudom pontosan, hogy a 3 evesek kozott mi kvalifikal vkit, hogy star of the week legyen, de a lenyeg, hogy csak dicserjek oket, hagy erosodjon a lelkuk az iskolai kornyezetben is, ne legyen olyan 'criplled', mint anno az otthoni rendszerben...bar mar biztosan megvaltozott otthon is, es tudjak, hogy a gyerek a dicseret hallatan batoritasra es onbizalomra talal es meg jobban teljesit :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk ez a díj nem az abszolút számokban mérhető teljesítményért jár. Nyilván vannak spanyol és angol anyanyelvű gyerekek és olyanok is akiknek mindkettő az anyanyelve (illetve az egyik az apanyelve), szóval ezek a gyerekek nyilván sokkal jobban kommunikálnak ezeken a nyelveken és adott esetben akár jobb %-os eredményt érnek el a dolgozatban. Viszont itt azt értékelik, hogy önmagához képest hogyan fejlődik, mennyire pozitív a hozzáállása a dolgokhoz, hogyan viszonyul a társaihoz, a tanáraihoz, egyszóval magát a gyereket díjazzák, a konkrét lexikális teljesítmény mérésére vannak a dolgozatok a százalékokkal. És ez azért is nagy szó, mert több mint 250 gyerekből kapta meg a díjat ezen a héten, az osztályukból pl. elsőként. És ezért nem aggódom a százalékok miatt, mert lehet hogy csak 73%-ra sikerül a spanyol dolgozat, de rengeteg spanyol se tudja hogy a helado az nem elado és a cintura az nem sintura, stb. Van még ideje csiszolni a dolgon :)
      Biztos Daniéknál is hasonló szellemben gondolkoodnak, és ezzel nagyon jól tudják motiválni a gyerekeket :)

      Törlés
  3. Igen, egesz biztos, hogy onmagahoz kepest nezik ezeket, hogy mennyire fejlodik a gyerek. Most jutunk abba a korszakba, hogy mostmar egyre tobbszor szivesen kommunikal velem is spanyolul, v pl most, hogy itt van Nemeto-bol a nagymama, es kerdezi tole, hogy ezt v azt hogy mondjak spanyolul, leforditja neki! Annyira lenyugozo nem, hogy ilyen pici korban is tudjak, hogy mi az, hogy 'spanyolul, angolul, magyarul' mond es mondja :)) tok izgi :))

    VálaszTörlés