2013. szeptember 29., vasárnap

Dél-Franciaország: a Puivert kastély


A Chateau de Puivert a Kilencedik kapu c. film forgatási helyszíne is volt, az utolsó jelenetből  többeknek ismerős lehet. (A videon 1:35-től)



A film maga nekem annyira nem jött be, Polanskinak szerintem vannak ennél sokkal jobb alkotásai is,és biztos szerepet játszik a nemtetszésemben az is, hogy nem szeretem Johnny Depp-et, na de ettől még akit érdekel nyugodtan nézze meg. 

A lényeg, hogy az utolsó jelenetben ez a vár szerepel, és persze egyike a katár kastélyoknak amit egyébként is szerettünk volna meglátogatni. Jelenleg magánkézben van, de látogatható.

Château de Puivert 
a belső udvar


várbörtön
A fekete mágia kedvelőinek :-)

A vár egyik érdekessége a zeneterem, ahol a boltíveket egy-egy zenész domborműve zárja le, az általuk használt zeneszerszámokat pedig alattuk mutatják be. Állítólag a 12. században igen sok trubadúr járta a környéket és jutott el a kastélyba is. 
Akit részleteiben érdekel, lent a faluban egy külön múzeumot szenteltek a témának. 

a zeneterem


lovagterem

Miután bejártuk a várat lementünk a völgybe ahol egy kis tó található. Lehet fürdeni, horgászni, a parton sütögetni, de van büfé és mi épp kifogtunk egy kisebb vásárt is. Akit pedig érdekel, a tó mellett egy kemping meg is lehet szállni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése