2015. augusztus 29., szombat

Egy angliai kastélyszálló



Angliában elég divatosak a viszonylag kicsi, néhány szobás kastélyszállók. A nagyváros zajából sokan menekülnek egy-egy hosszú hétvégére a csendes, mindentől távol eső, zöld parkkal körülvett szállodákba, valamint esküvői helyszínnek is nagyon népszerűek. 



A húgom Oxford közelében dolgozik egy kastélyszálló étterem-vezetőjeként és ha már Angliában jártunk akkor útba ejtettük és meglátogattuk. A szállásunkat itt neki köszönhetjük, ezúton is köszönjük szépen, ezekben a szállodában elég horribilis összegért kap az ember szobát. (Közel 300 Euronál kezdődik, és mi nem is a legegyszerűbbet kaptuk.  :-))
A fenti linkre kattintva profi képek is vannak fent a honlapon, de azért mi is csináltunk párat: 


a legjobban a kert tetszett :-) , tudjátok, itt a tengerparton krónikus zöld-hányban szenvedünk...






A kandallón 1658-as évszám



Nem csak a mi kedvenceink voltak a macik 



*Általában 4-5 csillagos szállodákat választunk, többnyire valamelyik ismert szállodalánc tagját (NH, HolidayInn, Hilton, Ibis, stb.), ott tudjuk kb. mire számíthatunk.  (Persze ezek meg mind olyan egyforma egyen-szállások, egy idő után már unalmas)
Amennyiben nem, úgy inkább magánszállásokra megyünk (apartman, B&B), mert általában a kevesebb csillagszám már rosszabb minőséget takar (3 csillagban még lehet jót elcsípni, de 1-2-nél már nem is próbálkozunk) Persze sok függ attól is, hogy mennyi időt töltünk egy szállodában, ha épp csak egy éjszakát akarunk ott aludni akkor csak az elhelyezkedés és maga a szoba érdekel, de ha többet is akkor már szoktuk nézni, hogy van-e wellness részleg, konditerem, étterem, stb.) 

Másnap innen hármasban Oxfordba vettük az irányt és ott töltöttünk el egy napot. Szerencsére jó időnk volt, én nem is tudom, hol van az az esős Anglia... :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése