2015. augusztus 12., szerda

Egy rövid megálló Canterburyben


Annak ellenére, hogy Írország volt a célállomás, mi magát az utat is szeretjük kihasználni, ezért Angliára is szántunk pár napot, annyi itt (is) a látnivaló!
Mint írtam első megállónk Canterbury volt. Emlékszem még gimis koromban a könyvtárból megszereztem egy példányt Chaucer Canterbury mesék-ből angolul (arra már nem emlékszem, hogy mennyire lebutított angol változat lehetett, de arra igen, hogy eléggé beletört a bicskám így az első néhány történet után abbahagytam). Most eszembe jutott, hogy jó lenne elolvasni :-)

A katedrálist már messziről kiszúrja az ember, aztán mikor már a lábához értünk jött a forgalomelterelés, és jó sokáig keringtünk mire parkolóhelyet találtunk. Ráadásul a parkoló automata nem fogadta el egyik kártyánkat sem, úgyhogy először még aprót kellett szereznünk. Már fontolgattuk hogy hagyjuk a fenébe az egészet, de aztán csak megoldódott minden és sikerült eljutnunk a híres katedrálishoz, ami az anglikán egyház központja.
(Nem mintha különösebben utaznék a Világörökség címet nyert helyszínekre, de mindig az ember elé kerül egy-kettő - a katedrális konkrétan 1988 óta viseli ezt a címet)





Sajnos épp valamilyen zárt körű mise lehetett ezért csak a rácsokon lehetett bekukucskálni, egyébként zárva volt.  




Sétáltunk egyet a templomkertben, aztán, hogy behozzuk a komp miatti lemaradásunkat ismét kocsiba vágtuk magunkat és Winchester felé vettük az irányt. 

Ez a platánfa az már az 1820-as évek óta itt áll


2 megjegyzés:

  1. Úristen, ti Spanyolországból ilyen messzire autóval utaztok?
    Az én féjrem utál autózni, ő még a sarokra is repülővel menne, ha lehetne. :-)

    VálaszTörlés
  2. Igen, sikerült 12000 km-t nyomni az autóba egy hónap alatt :-)
    Innen Magyarországra, onnan Anglia-Írország, onnan pedig vissza.
    Azért szeretünk autóval menni mert nem vagyunk kötve semmihez, sem helyhez sem időhöz. Ráadásul annyit cuccolhatunk amennyit akarunk, repülőn nagyon kötött a csomag súlyhatára. Most pl Írországból egy csomó követ hoztunk :-) De hát olyan szépek voltak ! Majd teszek fel képet :-)

    VálaszTörlés