2018. február 21., szerda

"Állatos" szülinapi ajándék



A születésnapi ajándékot egy hosszú hétvége keretében Kerry megyében töltöttük.


Mint a mellékelt ábra mutatja, nem épp a szomszédban van... De ha Fungi delfin itt lakik, hát ide kell jönni és kész :-) 

Az első map szinte elment az utazással. Nem pont Dingle-ben szálltunk meg, mert kicsit arrébb találtam egy állatbarát B&B-t (Skelling rock pet farm, Cahershiveen, Co. Kerry) ahová a kutya is velünk jöhetett, és a farmon állatok is voltak, ami külön élmény volt a lányoknak. A tulaj nagyon rendes volt, a csajok simogathattak, etethettek kecskét, birkát és a juhászkutyájával tartott nekik birkaterelő-bemutatót. Az udvaron csirkék szaladgáltak és reggel friss farmtojásból készült rántottát kaptunk. Hát kell ennél több a  boldogsághoz? 



A környéken tervezünk egy kis kirándulást, meg akartuk nézni a környező várromokat, aztán pedig át akartunk menni a közeli Valentia szigetre. Sajnos még nem voltunk rutinos ír kirándulók, így csak 2 váltás tuhát hoztam a 3 napra- mint kiderült, ez most édeskevés volt... reggel elindultunk a környéken szétnézni: 

a fűben fetrengés nagy élmény 

borult volt az ég, de azért időnként előbújt a nap


repülöööök






alig voltunk kint egy órát, Csenge megcsúszott egy sziklán és belepottyant a vízbe a parton, mehettünk vissza ruhát cserélni (novemberben már túl hideg van a vizes nadrágban mászkáláshoz). Utána megnéztünk pár régi várromot, de az egyiknél elkapott minket a jégeső: 10 perc kellett, hogy lejussunk a parkolóba a kocsihoz, de 5 perc is elég volt, hogy bugyiig ázzunk. Így aztán megint irány vissza a szállásra. A ruhát, cipőt a kályhára terítettük és aznap többet már nem próbálkoztunk. 


a XVI. században épült Ballycarberry kastély a távolban

és közelről... inkább csak rom

sok néznivaló nincs rajta


Cahergall kőerőd a vaskorból - vagy akár még régebbről 

szabályos kör alakú, belül egy kisebb "lakrész"

fel lehet mászni a falakra 

futóverseny a tetején


egy másik  kőerőd nem messze innen



ez nem szabályos kör alakú, és belül is több részre van osztva 



a belső szobából titkos folyosó vezet a falon kívülre!

természetesen megtaláltuk

és megnéztük, ilyen belülről






Másnap immár száraz ruhában Dingle-be utaztunk. szerencsére a blökit is felengedték a hajóra, így komplett volt a család. Fungi pedig igazán rendes volt, egész sokat keringett a hajó körül, a lányok legnagyobb örömére. 






Inch Beach, két éve Zsoltival már jártunk itt 






ő itt Fungi

szerintem a hajó keltette hullámokat élvezi, abban lubickol


itt látszik a heg az orrán amit egy hajócsavar okozott évekkel ezelőtt





Így volt aztán "állatos" szülinap, nekem pedig megint van egy évem, hogy kitaláljam, mi legyen a jövő évi születésnapi meglepetés-ajándék. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése