2019. január 29., kedd

A csajok első fizetett állása, egyben Halloween 2018


A Halloween-i programok itt nagy népszerűségnek örvendenek, úton-útfélen ki van plakátolva valamilyen rémisztés. 
A lányok töritanára ajánlotta, hogy ha szeretnének, mehetnek egy ilyen programra kísérteni. Mivel még némi minimálbért is ajánlottak hozzá, ráadásul Pepe barátnője már tavaly is volt és nagyon jó bulinak tartotta, így eldöntötték, hogy menni fognak. Három este voltak a rathmullani tengerparti erődben, Csenge valami vámpír/kísértet, Petra pedig ketrecbe zárt zombi állást kapott. Én ugyan nem láttam őket akció közben de ők azt mondták, hogy nagyon élvezték. A végén kaptak egy kupont is, amit a szemben levő büfékocsiban lehetett beváltani, így a program végeztével a helyet ellepték az éhes szellemek, zombik, vérfarkasok... A feladat kiválóan teljesítve. 





A lányok sokat gondolkoztak, mit kezdjenek az első fizetéssel, hiszen ez mégiscsak olyan emlékezetes dolog... Azt mondták, "valami jóra" akarják költeni. Be kell valljam, azt hittem egy új mobiltelefon vagy tablet lesz az, úgyhogy igencsak meglepődtem, mikor előálltak az ötletükkel: úgy döntöttek, hogy igazán hasznos dologra akarják költeni, és ezért adományozásra fordítják: Petra a donegali Szamármenhelynek (Donegal Donkey Sanctuary), Csenge pedig a helyi állatmentő centrumnak (ISPCA Donegal) adományozta a keresetét. 


Lehet szamarat virtuálisan örökbe fogadni, Pepe Teddy-t választotta. Szegénynek kijutott a brutális gazdából, de itt immár nyugodt otthonra lelt. Akarták ugyan rehabilitálni és új, szerető gazdihoz kiadni, de szegény annyira megijedt attól, hogy el kell hagynia a biztonságos otthont, hogy szó szerint elájult mikor fel akarták vonszolni a trailerre. Így Teddy maradt, és állandó lakója lett a menhelynek. Az örökbefogadási díjon felül fennmaradó összeget pedig felajánlottuk takarmányozásra, hiszen a helyet egy házaspár üzemelteti, akik először csak állatbaráti szeretetből kezdték el befogadni a szerencsétlenül járt csacsikat. Ebből lett később a hivatalos formában működő alapítvány, amely az adományokból, szamaras ajándéktárgyak árusításából tartja fenn magát. Sajnos önkénteskedni csak 21 éves kor fölött lehet, állítólag a biztosítás nem terjed ki fiatalabbakra. Azért egy zsák répával, almával megrakodva bármikor betérhetünk.





ő Teddy 


Az állatmentő centrum mindenféle megkínzott, sérült állat gyógyításával, rehabilitálásával és örökbe adásával foglalkozik, örülünk, hogy egy kicsit mi is hozzájárulhattunk a gyógyulásukhoz. :-)
Jelenleg a kutyákon és macskákon kívül egy törött szárnyú madárka és néhány csacsi várta sorsa jobbra fordulását, de volt itt már sün, hattyú, ló, teknősbéka, nyuszi, sőt fóka is.





És már csak egyet utaztunk, és itt a karácsony ... :-) 

1 megjegyzés:

  1. Csodás lányaid vannak!(Ez nem egészen új felfedezés ám, eddig is tudtam) Szívből gratulálok!

    VálaszTörlés